- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

David namučio „Golijata“ – spektakularna pobeda Nadala!

© AP Photo / Mark J. TerrillŠpanski teniser Rafael Nadal – Indijan Vels
Španski teniser Rafael Nadal – Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Rafael Nadal pobedio je Davida Gofana posle velike borbe i tri seta (6:3, 5:7, 7:6 (9)) u osmini finala Mastersa u Madridu
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U „Magičnoj kutiji“ viđen je spektakularan tenis, jedan od najboljih mečeva ove sezone, a pobedu je na kraju odneo španski teniser.
Nadala u četvrtfinalu očekuje bolji iz susreta Karlos AlkarasKameron Nori.
Nadal je bio veliki favorit i kako je vreme prolazilo tako je opravdavao tu ulogu jer je prvi set dobio 6:3, a u drugom je imao prednost brejk.
Ubrzo je Rafa imao i prvu meč loptu, na servisu protivnika, pri rezultatu 5:3, ali je Belgijanac uspeo da se izvuče i time natera rivala na još jedan gem.
Očekivalo se da će Nadal rutinski završiti posao u svom servis gemu, ponovo je imao meč loptu, ali Gofan je ponovo uspeo da se izvuče. I ne samo to, Belgijanac je napravio brejk i potpuno se vratio u igru, 6:3, 5:5.
Od tog trenutka David je počeo da igra spektakularan tenis, u Rafu se uvukla nervoza i tok meča ubrzo se promenio za 180 stepeni.
Gofan je do kraja drugog seta napravio još jedan brejk i rezultatom 7:5 došao je do izjednačenja.
Posebno impresivan bio je forhend belgijskog tenisera, na kraju meča imao je čak sedam vinera više iz ovog udarca, a četiri ukupno, ali nije uspeo da upiše pobedu.
Zadrhtala je ruka Gofanu kada je bilo najvažnije, u taj-brejku pri rezultatu 6:5 (meč lopta). Imao je inicijativu, šansu da završi meč, ali pogodio je mrežu i time je vratio Nadala u igru.
Do kraja taj-brejka David je imao još jednu meč loptu, i nju je Nadal spasao nakon čega je Španac dočekao svojih „pet minuta“. Gofan je ponovo pogrešio iz forhenda i Nadal je pobedio.
Mari se zatrovao hranom: Španac otkrio zašto je Endi odustao od susreta sa Novakom
Dušana stigao umor – ništa od susreta sa Novakom
Rusa namučio Britanac – ali je u četvrtfinalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala