- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Suze „Gospodina posebnog“ za istoriju /video/

© AP Photo / Dave ThompsonŽoze Murinjo
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Možete da ga volite ili mrzite, ali Žoze Murinjo nikoga ne ostavlja ravnodušnim, jer je čovek emocija! To se najbolje videlo posle trijumfa nad Lesterom (1:0) i plasmana Rome u finale Lige konferencija, gde je završio u suzama dok se grlio sa članovima svog stručnog štaba.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nakon što je napustio Totehem i Premijer ligu, preuzevši Romu, momentalno su počele da kruže priče da je Žoze Murinjo na zalasku karijere, da je prošlo njegovo vreme i da više nema šta da traži u modernom fudbalu. Tačnije, da nema šta da ponudi njegovim defanzivno orijentisanim stilom igre.
Ali, da li je bša tako? Rezultati pak govore drugačije. "Gospodin posebni" koji je evropsko i svetsko ime počeo da gradi još sa Portom, s kojim je pokorio Evropu prvo 2003. godine osvojivši UEFA kup, a onda godinu dana kasnije i Ligu šampiona.
Isto je uspeo sa Interom 2010. godine, pobedivši u finalu najjačeg evropskog klupskog takmičenja moćni Bajern Minhen golovima Dijega Milita - 2:0.
Osvojio je i Ligu Evrope sa Mančester junajtedom 2017. godine pobedom nad Ajaksom, a sada su ga 2022. godine na krcatom Olimpiku slomile emocije i pustio je sudzu nakon što je ispisao istoriju kao prvi trener koji ima priliku da objedini trofeje u svim evropskim takmičenjima.
Takođe, Romi je obezbedio borbu za evropski trofej posle posta koji traje čak 31 godinu.
Finale Lige konferencije 25. maja u Tirani biće mesto, ujedno i jedinstvena prilika da Portugalac, koji je u karijeri osvojio 25 trofeja, napravi mesto u bogatoj riznici napravi mesto za još jedan pehar, i učini nešto što niko nikada nije.
„Umoran sam i želim da odem kući. Ovo je trijumf porodice. Ne samo onih koji su bili u igri, na terenu, ili onih na klupi. Ne, već svih onih na stadionu. Ovo je zajedničko ostvarenje. Ta empatija i osećaj da smo jedna velika porodica. To smo sve postigli zajedno sa našim navijačima. Što se tiče utakmice, mislim da je bila izvrsna iako neki možda smatraju drugačije. Ali, kada vaš golman ima samo dve odbrane u 180 minuta, protiv jedne ekipe iz Premijer lige koja poseduje neverovatan napadački kvalitet, onda bi to trebalo da znači da ste uradili nešto dobro“, izjavio je Žoze.
Imao je Murinjo u ovoj turbulentnoj sezoni sa „vučicom“ uspona i padova, videlo se to najbolje protiv norveške ekipe Bodo Glimt, koja ga je preslišala u grupnoj fazi Lige konferencija 6:1, da bi žreb u nokautu ponovo spojio iste rivale, ali je Murinjo naučio lekciju i izašao kao pobednik posle dvomeča.
I, evo ga, tu je u novom finalu – postao je prvi trener koji je sa četiri različita tima igrao finala evropskih takmičenja. To je Žoze Murinjo!
Artjom Dzjuba – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
SPORT
Dzjubi stigao savet iz Moskve: Idi u Srbiju!
Fudbaleri Rendžersa slave gol protiv Lajpciga - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
SPORT
Spektakl u Glazgovu – Rendžers i Ajntraht u finalu Lige Evrope!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala