- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Velika Britanija uvela sankcije ruskim medijima i novinarima: Na spisku ponovo „RT“ i „Sputnjik“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaStudio televizije RT u Moskvi
Studio televizije RT u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Velika Britanija je na spisak sankcija koje su uvedene Rusiji, dodala još 63 fizička i pravna lica, uključujući i niz ruskih medija i novinara, navodi se u izjavi Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije. Na spisku su se, između ostalih, ponovo našli i „RT“ i „Sputnjik“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pod novim sankcijama našli su se novinar Evgenije Podubni, vojni dopisnik ruskog izdanja „Komsomoljska pravda“ Aleksandr Koc, kao i specijalni dopisnik „Komsomoljske pravde“ Dmitrij Stešin.
Sankcije su uvedene protiv Sveruske državne televizijske i radiodifuzne kompanije VGTRK, informativne agencije „Inforos“, izdanja „Saut Front“ i „Fonda za stratešku kulturu“.
Prema saopštenju, britanske vlasti, koje su već zabranile emitovanje „RT“ i „Sputnjika“ u zemlji, usvojile su odluku da se zabrani pristup njihovim sajtovima, nalozima na društvenim mrežama i aplikacijama u internet prodavnicama.
U saopštenju se navodi i da sankcije podrazumevaju zamrzavanje imovine i zabranu ulaska u Veliku Britaniju fizičkim licima.
Prema obrazloženju Ministarstva finansija Velike Britanije, podseća se da MIA „Rosija Sevodnja“ i autonomna neprofitna organizacija „TV-Novosti“, koja je odgovorna za emitovanje „RT“, ostaju i dalje pod britanskim sankcijama.
Na udaru sankcija našli su se pomoćnik ruskog predsednika Maksim Oreškina, kao i jedna od najvećih automobilskih korporacija na teritoriji Rusije „Kamaz“.
Pored navedenog, takođe je saopšteno da su britanske vlasti uvele sankcije i protiv direktora banke „FK Otkritije“ Mihaila Zadornova i predsednika Odbora direktora „Sovkombanke“ Dmitrija Guseva.
Sankcionim spiskom, prema informacijama, takođe su obuhvaćeni zamenik predsednika „Otkritije“ Tatjana Nesterenko (bivši prvi zamenik ministra finansija) i Dmitirj Levin, kao i zamenik predsednika „Sovkombanke“ Oleg Maštaljar.
Svi oni nalaze se i na spisku sankcija Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država.
„Otkritije“ i „Sovkombanka“ su se među prvima našle na udaru sankcija SAD, Velike Britanije i Evropske Unije, a takođe su bili isključeni iz SVIFT sistema za prenos finansijskih obaveštenja.
Do sada je sankcijama Velike Britanije obuhvaćeno više od 1600 ruskih fizičkih i pravnih lica.
Kao odgovor na rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
RUSIJA
Rusija odgovara na neprijateljske poteze Londona: Sankcije Džonsonu i članovima britanske Vlade
MIP Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Stigao odgovor Londonu: Na „stop listi“ Rusije skoro 300 članova britanskog parlamenta
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
RUSIJA
Zaharova: Odgovorićemo na sve mere SAD, uključujući i one „idiotske“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala