- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija odgovara na neprijateljske poteze Londona: Sankcije Džonsonu i članovima britanske Vlade

© AP Photo / Ian VoglerBoris Džonson
Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Rusija odgovara na sankcije Londona – na rusku „stop listu“ uključeni su ključni članovi britanske Vlade i niz političara, uključujući premijera zemlje Borisa Džonsona i ministarku spoljnih poslova Elizabet Tras, saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U vezi sa neviđenim neprijateljskim postupcima Vlade Velike Britanije koji su se, konkretno, manifestovali kroz uvođenje sankcija protiv najviših zvaničnika Rusije, doneta je odluka da se na rusku 'stop listu' uvrste ključni članovi britanske Vlade i niz političara“, navodi se u saopštenju.

Na listi su britanski državljani kojima je zabranjen ulazak u Rusiju. Među njima su premijer Boris Džonson, ministarka spoljnih poslova Liz Tras, ministar odbrane Ben Volas, kao i ministar pravde Dominik Rab, ministar finansija Riši Sunak, ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel.
Moskva će u najskorije vreme proširiti „stop listu“ uključivanjem britanskih političara i parlamentaraca koji doprinose raspirivanju antiruske histerije, koji podstiču „kolektivni Zapad“ da koristi jezik pretnji u dijalogu sa Moskvom i koji se bave besramnim huškanjem kijevskog neonacističkog režima, poručuje ruska strana.
London - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
Britanija uvela sankcije protiv još 206 ruskih državljana i zabranila uvoz ruskog čelika i gvožđa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala