- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stigao odgovor Londonu: Na „stop listi“ Rusije skoro 300 članova britanskog parlamenta

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusija
MIP Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Rusija uvodi personalna ograničenja za 287 članova Donjeg doma Parlamenta Velike Britanije kao odgovor na britanske sankcije poslanicima Državne dume Rusije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kao odgovor na odluku vlade Velike Britanije donetu 11. marta 2022. da uvrsti na sankcioni spisak 386 poslanika Državne dume Ruske Federacije, po recipročnom principu se uvode personalna ograničenja protiv 287 članova Doma komuna“, navodi se u saopštenju.
Među licima koja su uvrštena na sankcionu listu našla se i predsednica Donjeg doma parlamenta Lindzi Harvi Hojl.

„Navedena lica, kojima je od sada zabranjen ulazak u Rusku Federaciju, najaktivnije su učestvovala u uspostavljanju antiruskih sankcionih instrumenata Londona i doprinosila neosnovanom raspirivanju rusofobne histerije u Velikoj Britaniji“, dodaje Ministarstvo.

Prema navodima MIP-a Rusije, neprijateljska retorika i izmišljene optužbe britanskih parlamentaraca povlađuju londonskoj politici demonizacije Moskve i njene međunarodne izolacije, a koriste ih i protivnici uzajamnog poštovanja dijaloga sa Rusijom da potkopaju temelje bilateralne saradnje.
„Uzimajući u obzir usredsređenost Londona na dosledno jačanje antiruskih sankcija, nastaviće se rad na uzvratnim merama, uključujući proširenje ruske stop liste“, upozorilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
MIP Rusije ranije je upozorio da će Moskva u najskorije vreme proširiti „stop listu“ uključivanjem britanskih političara i parlamentaraca koji doprinose raspirivanju antiruske histerije, podstiču „kolektivni Zapad“ da koristi jezik pretnji u dijalogu sa Moskvom i koji se bave besramnim huškanjem kijevskog neonacističkog režima.
Velika Britanija je sredinom aprila proširila sankcioni spisak protiv Rusije, uvrstivši još 206 lica, navedeno je ranije u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade. Kako je tada saopšteno iz britanskog Ministarstva spoljnih poslova, zabranjen je uvoz ruskog gvožđa i čelika, ali i izvoz kvantnih tehnologija i naprednih materijala.
Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
RUSIJA
Rusija odgovara na neprijateljske poteze Londona: Sankcije Džonsonu i članovima britanske Vlade
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala