- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ukrajina optužila Mađarsku: Želite da nam uzmete deo teritorije

© Fotolia / YurlickZastave Mađarske i EU na ulazu u predsedničku palatu u Budimpešti
Zastave Mađarske i EU na ulazu u predsedničku palatu u Budimpešti - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (SNBO) Aleksej Danilov izjavio je da je Mađarska planirala da uzme deo teritorije bivše sovjetske republike nakon početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, prenosi portal „Ukraina.ru“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Mađarska je iz nekog razloga smatrala da može da uzme deo svoje teritorije“, rekao je Danilov.
Sekretar SNBO je Budimpešti zapretio mogućim posledicama nakon rešavanja situacije u bivšoj sovjetskoj republici, dok je mađarska ambasada u Ukrajini na Fejsbuku kritikovala izjavu Danilova.

„Mađarska ambasada u Ukrajini je ogorčena izjavama sekretara SNBO Alekseja Danilova. Njegove tvrdnje o Mađarskoj sadrže neutemeljene, lažne optužbe koje u ukrajinskom društvu podstiču mržnju protiv mađarskog naroda i Mađarske. Odlučno odbacujemo i osuđujemo lažne navode i namere protiv Mađarske“, napisala je ambasada Mađarske.

Mađarske diplomate su tražile objašnjenje od „kompetentnih ukrajinskih lidera“ i pozvali Danilova da povuče svoje izjave.
Kijev formulisao spoljnopolitičku strategiju, traži od Rusije reparacije - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
RUSIJA
Mađarska vraća ambasadu iz Lavova u Kijev
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala