- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Liverpul je imao 11 problema, a onda je Klop pomenuo mentalna čudovišta

© AFP 2023 / GABRIEL BOUYSMenadžer Liverpula Jirgen Klop
Menadžer Liverpula Jirgen Klop - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Spektakularan preokret režirao je Liverpul u Španiji pobedivši Viljareal rezultatom 3:2 (0:2) u polufinalu Lige šampiona. Redsi u prvom delu nisu ličili na sebe, primili su dva gola i bili su u nokdaunu, ali ih je od nokauta spasio njihov trener Jirgen Klop moćnim rečima u svlačionici stadiona De la Keramika. Tražio je i dobio mentalna čudovišta!
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dia i Kokelan su golovima u trećem, odnosno 41. minutu uspeli da šokiraju Engleze i da krajnje neočekivano unesu rezultatsku neizvesnost u dvoboju sa favorizovani Liverpulom koji je na Enfildu, činilo se, stekao nenadoknadivih 2:0.
Ipak, fudbal je pokazao sve svoje čari. Posle prvih 45 minuta oba tima bila su sa identičnim šansama za plasman u veliko finale, možda je čak i „žuta podmornica“ bila bliža tom ostvarenju, zbog samog momentuma, huka sa akustičnog stadiona De la Keramika i psihološke prednosti.
A onda su nestala svetla reflektora, jer su igrači otišli na 15-minutni odmor i tu je na scenu stupio harizmatični i energični nemački stručnjak Jirgen Klop, koji je biranim rečima uspeo da trgne iz letargije svoje fudbalere koji nisu ličili na sebe.
„U pauzi sam rekao igračima da moraju da igraju bolje u drugom nego u prvom poluvremenu. Tražio sam od svojih pomoćnika da nađu primer šta smo dobro uradili u prvom poluvremenu, primer koji bismo pokazali igračima i podsetili ih šta treba da rade u nastavku susreta. Momci su se onda sami javili i rekli da nema dobrih primera. Zato sam im skrenuo pažnju da počnu da pronalaze više slobodnog prostora, da budu fleksibilniji i da prestanu da pomažu Viljarealu. Diogo Žota nije bio naš problem u prvih 45 minuta, imali smo 11 problema. Rekao sam momcima da želim da vidim sutradan naslove u novinama o mentalnim čudovištima. Bili smo impresionirani učinkom u prvom poluvremenu, ali je činjenica da smo uspeli da se vratimo bila zaista impresivna“, istakao je Klop, čijem timu su pomogle i tragikomične reakcije golmana Heronima Ruljija, jer je primio dva gola kroz noge, a kod trećeg je izleteo daleko od svog gola i bio je koban po svoj tim.
Liverpul će u finalu čekati boljeg iz dvoboja Real - Mančester siti, koji je na programu večeras na stadionu "Santijago Bernabeu", gde kraljevi jure zaostatak iz prvog meča - 4:3.
Liverpul je tako ostao u trci za savršenu sezonu jer je u igri za čak četiri trofeja. Osvojio je Liga kup, u finalu je Lige šampiona i FA kupa, dok se sa Sitijem bori za titulu prvaka Premijer lige.
„Unaj Emeri radi neverovatan posao sa Viljarealom. Osećamo se kao da smo odigrali 500 mečeva ove sezone, tako da je ova pobeda velika“, poručio je Klop.
Detalj sa utakmice Viljareal - Liverpul - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SPORT
Heronimo potopio svoju „Žutu podmornicu“ – Liverpul čudesnim preokretom do finala! /video/
Dragan Stojković Piksi, Italija 1990. osmina finala Španija - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SPORT
Zagrljaj za večnost /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala