- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Heronimo potopio svoju „Žutu podmornicu“ – Liverpul čudesnim preokretom do finala! /video/

© AP Photo / Jose BretonDetalj sa utakmice Viljareal - Liverpul
Detalj sa utakmice Viljareal - Liverpul - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Lige šampiona posle dramatične revanš utakmice polufinala protiv Viljareala koja je završena pobedom rezultatom 3:2 posle preokreta, za ukupnih 5:2 u korist engleskog kluba, koji treba da se zahvali i golmanu domaćih Heronimu Ruliju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Viljareal je imao dva gola prednosti posle prvog poluvremena, ali je ekipa trenera Jirgena Klopa posle šokantno loše igre uspela da pronađe ritam i da sa dva gola, oba kroz noge golmanu Heronimu Ruliju uspe da povrati prednost iz prvog meča i obezbedi mesto u finalu.
Tačku na katastrofalnu partiju golman domaćih je stavio užasnim istrčavanjem u 74. minutu koje je kaznio Sadio Mane i doneo preokret Liverpulu na 3:2.
Fenomenalan je za „Žutu podmornicu“ bio Etijen Kapue, sa dve asistencije, Bulaju Dijai u trećem i Fransisu Kokelanu u 41. minutu je kreirao povratak u igru Viljareala, ali mu to ostaje slaba uteha.
Liverpul je svoje adute našao u drugom poluvremenu, u 62. je precizan bio Fabinjo, a pet minuta kasnije i Luis Dijas, koji je u pauzi ušao u igru umesto Dioga Žote, ne toliko primetnog u igri engleske ekipe, dok je pobedu doneo već pomenuti Mane, kompletiravši preokret za 12 minuta.
Na spektakularan način je domaća ekipa otvorila utakmicu, već u trećem minutu Bulaje Dija je zatresao mrežu Liverpula, posle sjajne akcije.
Ekipa Jirgena Klopa kao da nije sa dovoljnim fokusom ušla u duel, u 12. minutu je Dani Pareho imao novu veliku priliku, ali je bio za malo neprecizan.
Liverpul nije mogao da dođe do lopte, pokušavao je opstrukcijama da oteža rivalima pokušaje da stignu do drugog gola, ali je sve mirisalo da će doći do poravnanja ukupnog rezultata.
U 38. minutu fudbaleri Viljareala su tražili penal posle starta golmana Alisona nad Đovanijem Lo Selsom koji je morao da potraži medicinsku pomoć, međutim arbitri nisu želeli da usliše njihove zahteve.
Nisu ni morali, tri minuta kasnije Etijen Kapue je organizovao spektakularnu akciju koju je Fransis Kokelan realizovao za 2:0, odnosno 2:2 u konačnom rezultatu.
Do kraja poluvremena nije bilo promena, ali je bilo jasno da je Liverpul potpuno šokiran, čemu svedoči i podatak da nije imao nijedan udarac u okvir gola za 45 minuta fudbala.
Morao je da menja Klop, umesto Dioga Žote na terenu se našao Luis Dijas, a u 49. minutu priliku za Liverpul iz slobodnog udarca propustio je Sadio Mane.
Dijas je šest minuta po ulasku u igru imao Dijas, centaršutevima nije uspevao ni Trent Aleksander-Arnold, ali je u 55. minutu pogodio prečku spektakularnim udarcem.
Konačno, mrežu Viljareala u 62. minutu otključao je Fabinjo, pravo kroz noge golmanu u mrežu.
Svega pet minuta kasnije rezultat je bio poravnat, a Liverpul se vratio na dva gola razlike – Klop je pogodio sa izmenom i Dijas mu je poverenje vratio pogotkom u 67. minutu za 2:2, odnosno 4:2 i ponovo kroz noge golmanu!
Potpuni preokret kompletiran je u 74. minutu, Rulji je ponovo loše reagovao, istrčao je daleko od svog gola po loptu, Sadio Mane je uspeo da ga zaobiđe i da plasira loptu u nebranjenu mrežu za 3:2.
Kapue je svoju odličnu partiju iz prvog poluvremena upropastio drugim žutim kartonom u 86. minutu, zbog čega je Viljareal morao da ostane sa desetoricom fudbalera do kraja meča.
U drugom polufinalu sastaju se Real Madrid i Mančester siti, engleski predstavnik ima prednost od 4:3 iz prvog duela.
Luka Modrić i Kevin de Brujne - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
SPORT
Sedam golova i spektakl za pamćenje – Siti savladao Real! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala