- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dža Morent uništio Ratnike, Boston lako srušio Milvoki /video/

© AP Photo / Brandon DillDža Morent
Dža Morent - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Košarkaši Memfisa izjednačili su rezultat u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pobedivši Golden Stejt rezultatom 106:101. Grizlije je do važnog trijumfa predvodio Dža Morent koji je ubacio nestvarnih 47 poena, imao je još osam skokova i isto toliko asistencija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nestvarnu partiju pružio je Amerikanac koji izrasta u superstara NBA lige.
Iz igre je šutirao 15/31 i 12/13 s linije penala. Ono što je posebno fastinantno jeste da je Dža Morent preuzeo odgovornost u trenucima kada se lomio susret i postigao je poslednjih 15 poena za svoj tim.
Doduše, Morent je isto učinio i u prvom susretu ali je tada promašio dva poslednja napada i Memfis je poražen, ali je ovoga puta bio na visini zadatka i praktično je sam presudio Ratnicima Stivena Kera.
Memfis je bolje otvorio susret i posle uvodne deonice imao je plus osam - 33:25. Početak susret obeležilo je i isključenje Bruksa zbog faula na Geriju Pejtonu II, a kasnije je stigla informacija da je beku Voriorsa stradao lakat koji je polomljen.
Druga teonica je tesnim rezultatom pripala gostima iz San Franciska - 23:26, ali su Grizliji svakako imali prednost na odlasku na veliki odmor -56:51.
Odlučujuće dve deonice bile su neizvesne, ali se Morent fanatičnom igrom izborio za epitet heroja Grizlija.
Ne samo što je ubacio pomenutih 47 poena, od kojih i poslednjih 15, već je dao i koš za preokret i vođstvo Memfisa - 100:99 na 102 sekunde do kraja susreta.
Morent je podršku imao od Zaira Vilijamsa koji je susret okončao sa 14 poena, a ubacio je dve bitne trojke, onda kada je to bilo baš potrebno Memfisu da održi prednost. Džeren Džekson je bio treći poenter ekipe sa 12 poena i sedam skokova.
S druge strane Stef Kari je bio najefikasniji u taboru Ratnika sa 27 poena uz devet skokova i osam asistencija, ali je imao i pet izgubljenih lopti.
Pratio ga je Džordan Pul sa 20 poena, Klej Tompson nije bio raspoložen kao u prvom susretu i sada je na svom kontu imao 12 poena uz šut iz igre 5-19.
Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica je baš kao i u prvom meču pomenutih rivala dešavanja ispratio sa klupe za rezervne igrače.
Nakon što je Memfis u prvom susretu polufinalne serije doživeo brejk, a zatim uspeo da izjednači na 1-1, serija se sada seli u San Francisko gde će Ratnici u naredna dva susreta biti domaćini.
Kada je u pitanju polufinale plej-ofa Istočne konferencije, Boston Seltiksi su ubedljivim rezultatom savladali Milvoki Bakse - 109:86.
Osvetili su se Seltiksi Janisu i ekipi za poraz iz prvog susreta. Džejlen Braun je bio najefikasniji akter susreta sa 30 poena, imao je pet skokova i šest asistencija, a pratio ga je Tejtum sa 29 poena.
S druge strane, Janis Adetokumbo koji je bio nestvaran u prvom susretu, sada je stao na 28 poena uz devet skokova i sedam asistencija.
I u dvoboju Bostona i Milvokija serija je takođe izjednačena.
Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SPORT
Dušanova bajka i dalje traje – za finale!
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SPORT
Francuzima sa američkih parketa stiže snažno pojačanje
Slovenački košarkaš Luka Dončić – Dalas Meveriks - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SPORT
Dončićevo magično veče nije sprečilo poraz Dalasa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala