- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dončićevo magično veče nije sprečilo poraz Dalasa /video/

© AP Photo / Carlos OsorioSlovenački košarkaš Luka Dončić – Dalas Meveriks
Slovenački košarkaš Luka Dončić – Dalas Meveriks - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Luka Dončić odigrao je još jedan neverovatan meč, ali to nije sprečilo da njegov tim bude poražen u prvom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije. Finiks Sansi slavili su protiv Dalasa rezultatom 121:114, a Slovenac je ubacio impresivnih 45 poena, imao je 12 skokova i osam asistencija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Finiks je fantastično otvorio susret sa Maveriksima, usledila je serija 20:6 na samom startu, a već do odlaska na veliki odmor Sansi su ubacili 69 poena na krilima Deandrea Ajtona.
On je susret okončao sa 25 poena, od kojih je čak 19 ubacio u prvom poluvremenu. S druge strane, Luka Dončić je već do poluvremena imao 25 poena, ali je Dalas već tada bio u dvocifrenom zaostatku - 69:56.
Trudio se Slovenac, uzimao je šuteve i imao polovičan uspeh 15/30, ali nije imao adekvatnu podršku saigrača, a srpski reprezentativac Boban Marjanović je dešavanja na parketu ispratio sa klupe za rezervne igrače.
Za razliku od Dončića koji nije ima podršku, Ajton je uz sebe ima oporavljenog Devina Bukera koji je ubacio 23 poena i imao deset skokova, pratio ga je Kris Pol sa 19, Džonson je dodao 17, a Bridžis 13 i Krauder 11 poena.
Pomenuti Krauder je sredinom druge deonice prilikom izbačaja lopte u pokušaju da postigne tri poena udario Dončića u međunožje, a Slovenac je s bolnom grimasom završio na parketu.
Dončić je inače postao prvi igrač koji je od 2001. godine i Kobija Brajanta u plej-of meču imao 45 poena i 10 skokova.
U noći između ponedeljka i utorka odigran je još jedan meč polufinalne serije u kojem je Majami na Istoku poveo protiv Filadelfije rezultatom 106:92.
"Vrelinu" su do trijumfa vodili Tajler Hiro sa 25 poena i sedam asistencija i Bam Adebajo sa 24 poena uz 12 skokova, dok je Batler susret okončao sa 15 poena i devet skokova. Po deset su ubacili Pi Džej Taker i Vinsent.
S ruge strane, Filadelfija je u meč ušla bez prve zvezde Džoela Embida koji je povređen. Istakao se Tobajas Haris sa 27 poena, Maksi je stao na 19, a Harden je brojao do 16.
Drajmond Grin pravi nasilan faul na NBA - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Jokiću raskrvario oko, Klarka „patosirao“ – Grin isključen posle novog nasrtaja /video/
Grčki košarkaš Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Koraci ili ne – potez Adetokumba podelio košarkaški svet /video/
Klej Tompson i Stef Kari, Golden Stejt Voriorsi - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Spektakularna završnica u Memfisu, Janis tripl-dablom poslao poruku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala