- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakularna završnica u Memfisu, Janis tripl-dablom poslao poruku /video/

© AP Photo / Carlos Avila GonzalezKlej Tompson i Stef Kari, Golden Stejt Voriorsi
Klej Tompson i Stef Kari, Golden Stejt Voriorsi - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su Memfis Grizlise 117:116, dok su Milvoki Baksi slavili na gostovanju protiv Boston Seltiksa – 101:89.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Memfis – Golden Stejt 116:117

Počnimo od svežije utakmice, utakmice koja je ponudila sve što košarka može – pregršt lepih poena, dobrih odbrana i neizvesne završnice.
Voriorsi su u polufinalu Zapadu uspeli da napravi brejk nošeni sjajnim Džordanom Pulom, Stefom Karijem i manje sjajnim Klejom Tompsonom koji je ipak pogodio najvaženiji šut na utakmici.
Od starta pa do kraja navijači su dobili uzbudljiv susret i uvod u ovu seriju potpuno je opravdao očekivanja.
Borba se rasplamsala u trećoj četvrtini kada je Džeren Džekson junior (Memfis) pogodio četiri trojke, dok su na drugoj strani Kari i Pul održavali Voriorse u minimalnoj prednosti.
Igralo se u neverovatnom ritmu, a u istom se nastavilo i u četvrtoj četvrtini. Dža Morent je preuzeo odgovornost i pogađao kada je najvažnije, a Golden Stejt je zahvaljujući sjajnom protoku lopte u napadu pronalazio najbolja rešenja.
Na 76 sekundi do kraja Brendon Klark pogodio je za 116:114 i u poslednji minut ušlo se sa minimalnom prednošću domaćina. Voriorsi su imali dva šuta za vođstvo, Tompson i Kari po jednom, ali lopta nije želela kroz obruč.
Ipak, ekipa Stiva Kera nadoknadila je to sjajnom borbenošću na ofanzivnom skoku, te je posle podbacivanja lopte dobila i treću šansu da poentira.
Pul je ubacio loptu u igru, a Klej Tompson je sjajnom finom šuta napravio sebi prostora i zatim, na 36 sekundi do kraja, pocepao mrežicu za 117:116.
Dža Morent je u narednom napadu izgubio loptu, Voriorsi su bili pred pobedom, međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima. Jedan od najpouzdanijih šutera sa linije za slobodna bacanja, više puta pomenuti Tompson, promašio je oba penala i Memfis je imao novu šansu – napad za pobedu.
Trener Tejlor Dženkins nacrtao je sjajnu akciju, Morent je završavao, ali Golden Stejt je odigrao odličnu odbranu i talentovani plejmejker je promašio.
Pogledajte na našem Telegramu poslednjih 40 sekundi utakmice.

Boston – Milvoki 89:101

I Milvoki Baksi napravili su brejk na startu polufinala istočne konferencije. Seltiksi su u seriju ušli nakon što su „počistili“ Bruklin Netse u prvoj seriji i očekivao se žešći otpor, ako ne i nova pobeda protiv aktuelnih šampiona.
Međutim, Milvoki je pokazao šampionski gen, odigrali su izvrsnu utakmicu i rutinski su slavili u TD Gardenu. Janis Adetokumbo mučio se u šutu, Seltiksi su ga odlično čuvali, ali Grk je pronašao druge načine da bude koristan i sjajno je pronalazio saigrače koji su gotovo sve pogađali.
Janis je ostvario tripl-dabl – 24 poena, 13 skokova, 12 asistencija – i to što je iz igre šutirao svega 36 odsto (9-25) apsolutno je nevažno kada se pogleda njegov uticaj na igru.
Defanzivno je „jeo“ rivale, a u napadu je ostvario dvanaest asistencija, što dovoljno govori o raznovrsnosti njegove igre.
Heroji pobede Bostona su Džru Holidej i košarkaški uloge poput Grejsona Alena, Dževona Kartera, Bobija Portisa... Milvoki je timski odigrao mnogo bolju utakmicu i na kraju je zasluženo slavio.
Kod Seltiksa su gotovo svi podbacili, počev od Džejsona Tejtuma (6-18 iz igre) i Džejlena Brauna (4-13).
Legenda je navijaču ispunila želju – jedna rečenica bila je dovoljna /foto/
FMP pružio žestok otpor – Jagodić-Kuridža presudio „panterima“ /video/
Cedevita silna protiv Igokee – na korak do Zvezde
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala