- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Francuzima sa američkih parketa stiže snažno pojačanje

© AP Photo / Matt SlocumDžoel Embid i Nikola Jokić
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Džoel Embid, najbolji košarkaš Filadelfije, ponovo je podneo zahtev za dobijanje francuskog državljanstva. Kamerunac bi tako već u junu mogao da postane reprezentativac „trikolora“, dok je Evropsko prvenstvo zakazano za septembar.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Džoel Embid ima familiju u Francuskoj, poznato je da je svojevremeno Kamerun bio pod vlašću pomenute evropske državlje koja je bila kolonijalna sila, tako da ne bi trebalo da bude problema oko dobijanja pasoša.
Ovo je drugi put da se pokreće pitanje da snažni Embid dobije francuske papire, ali je prošli propao, a njemu su se navodno čak protivili asovi poput Tonija Parkera i Evana Furnijea.
Sada je situacija drastično drugačija, te bi Rudi Gober iz Jute, jedan od najboljih defanzivaca lige koji predvodi Francuze, mogao da dobije bombastično pojačanje.
Olakšavajuća okolnost za Francuze na putu da postanu jači za Embida ogleda se u tome da on nije odigrao nijedan meč za Kamerun.
Prema najavama iz Francuske Embid će na leto otići u Pariz kako bi finalizirao čitavu priču čiji se konačni epilog i rešavanje kompletne dokumentacije očekuje u junu, čime bi selektor Vensan Kole dobio monstruozno pojačanje za EP koje je na programu od 1. do 18. septembra.
Embid je uz Nikolu Jokića i Janisa Adetokumba u trci za dobijanje MVP priznanja, a u noći između ponedeljka i utorka propustio je prvi polufinalni meč plej-ofa sa Majamijem zbog povrede lica.
Slovenački košarkaš Luka Dončić – Dalas Meveriks - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SPORT
Dončićevo magično veče nije sprečilo poraz Dalasa /video/
Drajmond Grin pravi nasilan faul na NBA - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Jokiću raskrvario oko, Klarka „patosirao“ – Grin isključen posle novog nasrtaja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala