- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ne bi mi dao dozvolu da kažem za tvog života...“ – dirljiv oproštaj od preminulog superagenta

© AFP 2023 / VALERY HACHEMino Rajola
Mino Rajola - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Jedan od najmoćnijih agenata u svetu fudbala Mino Rajola koji je preminuo prošle nedelje važio je za surovog profesionalca i imao je etiketu nadmenog i nadobudnog, ali je Salernitana otkrila i njegovu mekšu stranu i kakva je ljudina bio. Valter Sabatini, direktor, pomenutog kluba, otkrio je kako mu je pomogao u trenucima kada se borio za život.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sabatini ranije o tome nikada nije javno govorio, jer je želeo da izbegne svađu sa Rajolom, kojeg je izuzetno poštovao kao uspešnog agenta i velikog čoveka.
Kako je Sabatini rekao, bezbroj puta su se svađali, samo što sada više neće biti prilike za tako nešto.
Rajolino srce je prestalo da kuca u 55. godini, a Sabatini je osetio potrebu da dočara kakav je zapravo čovek bio Mino koji je sve radio u tišini, daleko od očiju javnosti i bilo kakve pompe, što je kontra od onoga kako se predstavljao u svetu fudbala.
„Mino, ne bi mi dao dozvolu da kažem ovo za tvog života jer bi podigao prašinu, kao i uvek. Često smo se svađali, ali ne mogu da zaboravim da si u vreme moje ozbiljne bolesti i problema sa plućima pozvao moju ženu i ponudio da me odvedeš u Sjedinjene Američkke Države na lečenje, plaćajući sve troškove. Izuzetan gest za koji nisi želeo da bilo ko zna. Bio je to neverovatan čin velikodušnosti, nešto što nisi morao da uradiš, a uradio si u tišini. Hvala ti, Mino“, napisao je u pismu koje je završilo na društvenim mrežama Sabatini.
Direktor Salernitane se u tim trenucima borio sa respiratornom infekcijom pluća, prouzrokovanom strastvenim pušenjem.
Duvan mu je uništio pluća i bio je gotovo na samrti 2018. godine kada je završio u bolnici, ali je uspeo da se izvuče i da preživi.
Sabatini važi za izuzetno uspešnog direktora, pre Salernitane radio je u Sampdoriji, Romi, Bolonji i Interu i večito je bio u sukobima sa agentima, ali mu je Mino Rajola pokazao ljudsku stranu i kupio ga za sva vremena.
Otkako je Sabatini u januaru stigao u Salernitanu, klub je doživeo preporod, a on ima sjajnu saradnju sa manedžerom Davidom Nikolom, te klub ima šansu da opstane u Seriji A, iako je donedavno bio prežaljen i viđen u drugoj italijanskoj ligi.
Do kraja su ostala tri kola, ali Salernitana ima dva meča manje i samim tim izgledne šanse da prestigne Kaljari koji je prvi iznad crte sa tri boda prednosti.
Hristo Jovov - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Hristo je pronašao dve razlike između Srba i Bugara
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Murinjo „bocnuo“, Lacio odgovorio – rimski rat saopštenjima
Ivica Osim - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
„Štraus sa Grbavice“ odbio kralja: „To može samo lud čovek“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala