- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Murinjo „bocnuo“, Lacio odgovorio – rimski rat saopštenjima

© AP Photo / Andrew MedichiniŽoze Murinjo
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Trener Rome Žoze Murinjo prokomentarisao je pobedonosni gol gradskog rivala Lacija, nakon što je njegova ekipa odigrala bez golova protiv Bolonje, što je dovelo do saopštenja „nebesko plavih“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U Srbiji se saopštenja pišu na svake dve nedelje, nekada i češće, i stalno se pitamo da li je moguće da ne mogu da prođu tri kola, a da se neko ne oglasi iz dva najveća srpska kluba.
Gledamo u druge lige, zavidimo im što ne moraju da čitaju i slušaju napade jedni na druge, ali ovoga puta, pravo iz prestonice Italije, stiže nam identična situacija.
Roma i Lacio nalaze se u velikoj borbi za Evropu, ekipe imaju isto broj bodova na tri kola do kraja (59), nalaze se na petom i šestom mestu i nema potrebe govoriti kolika je tenzija u klubovima, u gradu.
Siniša Mihajlović – trener Bolonje - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Sinišini ratnici zaustavili i „Posebnog“
Lacio je u subotu posle velikog preokreta pobedio Lacio (4:3), a četvrti gol postigli su nakon sumnjive situacije u 90. minutu.
To se nije svidelo Žozeu Murinju, treneru Rome, koji je na konferenciji za medije potkačio gradskog rivala rekavši da su gol dali iz ofsajda.
Dan kasnije stigao je odgovor iz Lacija. Izdato je saopštenje koje vam prenosimo u celosti:
Činjenica da se 2022. godine trener drugog tima na svojim konferencijama za novinare više puta poziva na navodne sudijske naklonosti takmičarskim ekipama i da se, istovremeno, pojedini nacionalni sportski novinari, deklarisane fudbalske vere, žarko o istoj argumentaciji, zaboravljajući svoju profesionalnu ulogu i dužnost nepristrasnosti, pokazuje neke stvari: da je Lacio opsesivno u njihovim mislima više od drugih željenih profesionalnih ciljeva; da se, kao što se često dešava, zaviruje u tuđe domove da bi se skrenula pažnja sa promašenih rezultata; da uprkos potrebi da se razvije imidž fudbala u Italiji, neki su zaglavljeni u stalnom ponavljanju optužbi na račun sudija i VAR-a; da se ovi uvredljivi stavovi prema kategoriji sudija i nedostatak novinarske objektivnosti prečesto zanemaruju“, piše u saopštenju i dodaje se:
Sportsko društvo Lacio odbacuje kritike i insinuacije, nastavlja da veruje da se vrednosti demonstriraju na terenu, a ne u televizijskim studijima. Lacio nikada neće biti ničiji alibi ili žrtveni jarac i svoje razloge će iznositi na odgovarajućim mestima. Naš stav je i dalje da se ne raspravljamo o odlukama donetim na terenu, čak i kada je reč o očiglednim greškama koje su se dogodile na štetu našeg tima, kao što je faul Tonalija nad Aćerbijem u meču Lacio – Milan, ili lakat Ibanjeza našem Milinkoviću u derbiju Rima. Tada smo izabrali tišinu iz poštovanja prema sudijama na terenu i VAR-u, poštovanja koje drugi nisu pokazali i ne pokazuju“.
Kao iz naše kuhinje, a nije, već italijanske. Do kraja Serije A ostalo je još tri kola i nema sumnje da nas očekuje sjajna završnica.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Siniša ih uči životu – a oni bi zbog njega išli u rat golim rukama!
Miha nije mogao da učestvuje u slavlju – ali je slavlje stiglo do njega! /video/
Bolonja pobeđuje za Sinišu: „Golovi su za njega, on mi je kao otac“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala