- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat tragičar Jute, Dončić ide dalje – škola košarke Krisa Pola /video/

© AP Photo / Tony GutierrezBojan Bogdanović i Luka Dončić, Juta i Dalas
Bojan Bogdanović i Luka Dončić, Juta i Dalas - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Košarkaši Dalas Maveriksa izbacili su posle dramatične završnice Jutu Džez iz prve runde plej-ofa, a tragičar šestog meča bio je Hrvat Bojan Bogdanović koji je promašio trojku za pobedu - 98:96 (4:2 u seriji). Finiks je takođe prošao u polufinale, rezultatom 4:2 u seriji slavili su protiv Nju Orleansa - 115:109, u savršenom meču Krisa Pola.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U polufinale plej-ofa plasirala se i Filadelfija koja je uništila Toronto Reptorse rezultatom 132:97, a na visini zadatka ponovo je bio Džoel Embid, jedan od Jokićevih rivala za MVP titulu.
Kamerunac je zabeležio dabl-dabl učinak, imao je 33 poena uz deset skokova i jednu asistenciju, pratili su ga Maksi sa 25 poena i Džejms Harden koji je ubacio 22 poena uz čak 15 asistencija i šest uhvaćenih lopti.
Što se tiče susreta koji su odigrani u noći između četvrtka i petka, najdramatičnije je bilo u Juti gde je domaćin eliminisan, a imao je u svojim rukama loptu za sedmi meč.
Fino izgrađena akcija i čista pozicija u kojoj se našao preiskusni Hrvat Bojan Bogdanović, koji je nebrojeno puta pogađao u takvim situacijama. Ipak, ovoga puta bio je nepricizan, iako je bio "sam ko duh" i trebalo je da pogodi tu trojku.
Ovako, ispostavilo se da je umesto heroja postao tragičar i njegovi Džezeri su "odsvirali svoje", a Bogdanović je ostao na 19 poena, dok je od njega efikasniji bio samo Donovan Mičel sa 23 poena.
S druge strane, Luka Dončić je pružio još jednu odličnu partiju za Mavse. Postigao je 24 poena uz devet skokova i osam asistencija, pratio ga je Džejlen Branson koji je takođe na svom kontu imao 24 poena. Boban Marjanović nije ulazio u igru, dok je Kod Jute Rudi Gober ostvario dabl-dabl sa deset poena uz 12 skokova.
Izuzetno uzbudljivo bilo je i u dvoboju Nju Orleansa i Finiksa u kojem su gosti slavili u Kanadi rezultatom 115:109, u meču koji je obeležio savršeni Kris Pol.
Iako mu je 37 godina, on je poput vina - što stariji to bolji. Amerikanac je na parketu proveo gotovo 36 minuta i nije imao promašaj - postigao je 33 poena!
Profesor Pol šutirao je iz igre 14/14, za dva poena 13/13, tri poena 1/1 i slobodna bacanja 4/4, jasno je da Finiks Sansi nisu mogli da izgube u noći u kojoj je Pol sve pogodio.
Finiks će posle izbacivanja Nju Orleansa odmeriti snage sa Dalasom.
NBA plej-of, rezultati
Toronto - Filadelfija 97:132 (2:4)
Nju Orleans - Finiks 109:115 (2:4)
Juta - Dalas 96:98 (2:4)
Vasilije Micić, srpski košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
MVP odjekivalo Istanbulom – Micić odveo Efes u Beograd!
Proslavljeni srpski košarkaš Zoran Sretenović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
„Samo Sreta“ – genije iz senke koji je žalio za Zvezdom i doživeo „balkon“ posle sankcija /foto/
Nikola Jokić Drejmond Grin - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Jokić je ljudska gromada: Od prsta u oko – do zagrljaja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala