- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zbližavanje Indije i Rusije: Kako je Nju Delhi iznenadio Ameriku

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaZbližavanje Indije i Rusije: Kako je Nju Delhi iznenadio Ameriku
Zbližavanje Indije i Rusije: Kako je Nju Delhi iznenadio Ameriku - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Sjedinjene Države su bile zapanjene odlukom Indije da ne uvede sankcije protiv Rusije zbog vojne operacije u Ukrajini, kao i odlukom da počne da trguje sa ruskom stranom u rubljama, piše „ Azija tajms“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U članku se navodi da razmimoilaženje Vašingtona i Nju Delhija u oceni događaja predstavlja odraz regionalnog trenda u pravcu daljeg zbližavanja Rusije, Indije i Kine.

„Indija je iznenadila SAD odbijanjem da odbaci svog starog saveznika, Rusiju, zbog krize u Ukrajini. Umesto da podrži američke sankcije Indija je razradila investicione mehanizme i mehanizme za transakcije kako bi mogla da trguje sa Rusijom u rubljama i rupijima i ulaže suficit ruskih prihoda na tržište korporativnih obveznica“, navodi list.

Autor članka dodaje i da Bela kuća svojim postupcima podstiče zemlje na saradnju, misleći na „ponižavajuće odustajanje od Avganistana“ i nesposobnost da reši ukrajinsku krizu.
„Čim se bude pojavio prvi veći problem tri azijske zemlje će morati same da ga rešavaju. Pored toga, Indija je shvatila da je prijateljstvo sa Amerikom bure baruta koje može da eksplodira u svakom trenutku“, zaključuje se u članku.
Ruska Rublja - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
RUSIJA
Milijarde rubalja više: Koliko će crnog zlata Azija kupiti od Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala