- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Upozorenje iz Moskve: Ukrajina i Amerika pripremaju veliku sajber provokaciju protiv Rusije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Moskvu
Pogled na Moskvu  - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Ukrajina je počela pripreme za veliku sajber provokaciju protiv ruske strane, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njenim rečima, pripreme za taj napad se sprovode uz učešće Sjedinjenih Američkih Država.

„Imajte na umu, neće proći da se to predstavi kao sajber zločin koje su sa teritorije Ruske Federacije počinili građani naše zemlje. Sada su počele pripreme za veliku provokaciju u sajber okruženju koje je pokrenuo kijevski režim, SAD, kolektivni Zapad, strukture NATO-a, strukture EU, vidimo to“, rekla je Zaharova na brifingu.

Zaharova je podsetila na nedavne izjave zamenika premijera Ukrajine Mihaila Fjodorova o „formiranju prve sajber vojske na svetu od 300.000 sajber vojnika“. Ona je skrenula pažnju na to da je u Ukrajini bilo u toku regrutovanje sajber plaćenika.
Prema njenim rečima, „prvi put je jedna država članica UN otvoreno najavila sajber agresiju i sajber rat”.
„Reč je o više od 600, otprilike 700 hakerskih napada na ruske i beloruske kompanije, banke i institucije, a svime se zvanično bavila Ukrajina“, dodala je portparolka.

O američkoj informacionoj agresiji protiv Moskve

Istovremeno, ona je napomenula da Moskva registruje slučajeve mešanja američkih vlasti u unutrašnje stvari Rusije u vezi sa situacijom i Ukrajini. Kako kaže, to čine i pomoću interneta.

„Obratili smo pažnju na materijal objavljen 21. aprila na sajtu američkog Stejt departmenta na temu 'Šta je specijalna vojna operacija?' Tamo se nalazi apel američkim državljanima da se pridruže antiruskoj propagandnoj kampanji, koristeći u te svrhe zapadne alate informaciono-komunikacionih tehnologija“, istakla je Zaharova.

Diplomata je objasnila da to sredstvo omogućava američkim državljanima da sprovode informacionu agresiju protiv Rusije pomoću ličnih komunikacionih sredstava.
„To je u suštini upotreba ličnih sredstava komunikacije američkog naroda za širenje laži i propagande. Naravno, najoštrije osuđujemo postupke američkih vlasti usmerene na direktno mešanje u privatne živote Rusa“, dodala je portparolka, navodeći da su takve aktivnosti američkih vlasti, takođe, mešanje u privatni život Amerikanaca.
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Peskov: Preduzimamo sve mere zaštite povodom zlonamerne aktivnosti SAD u sajber prostoru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala