- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Preduzimamo sve mere zaštite povodom zlonamerne aktivnosti SAD u sajber prostoru

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaHakerski napad
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
U sajber prostoru postoji zlonamerna aktivnost iz Sjedinjenih Američkih Država, a mi preduzimamo mere za zaštitu od takvih napada u svim relevantnim oblastima, rekao je Dmitrij Peskov, portparol predsednika Ruske Federacije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Dobro je poznato da sa teritorije SAD dolazi zlonamerna aktivnost kad je u pitanju sajber prostor. Naravno, u svim relevantnim oblastima neprekidno preduzimamo mere zaštite od sličnih napada. Oni, zapravo, stalno dolaze odatle, uključujući i sa teritorije SAD“, izjavio je Peskov.
Ovakav odgovor Peskova usledio je na pitanje novinara da li Rusija može recipročno da odgovori i takođe objavi režim vanredne situacije u vezi sa zlonamernom aktivnošću Vašingtona.
Ranije je američki predsednik Džozef Bajden objavio da će režim vanredne situacije, koji je bio uveden pre godinu dana zbog „određenih zlonamernih aktivnosti ruskih vlasti“, biti produžen na sledećih 12 meseci.
Prethodno je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da su Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici pokrenuli sajber-rat protiv Rusije u kojem učestvuju i „sajber-plaćenici“, čiji se zadaci često graniče sa otvorenim terorizmom. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će rusko Ministarstvo spoljnih poslova učiniti sve da ojača informacionu bezbednost u svetlu sajber-pretnji.
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
RUSIJA
SAD ultimativno tražile od Rusije da prizna da Moskva navodno upravlja hakerima
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
RUSIJA
Besni hibridni rat, Rusija planira formiranje sajber vojske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala