- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski ekstremisti rasporedili teško naoružanje u školama u Harkovu i Odesi

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Ukrajinske ekstremističke snage u Harkovu i Odesi rasporedile su teško naoružanje i opremile položaje u školama i stambenim zgradama, rekao je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Po rečima Mizinceva, militanti ekstremističkih bataljona „sa posebnom surovošću i oštrinom nastavljaju da uvežbavaju nacističke metode iz prošlog veka“.

„Krijući se iza civila kao 'živog štita', neonacisti su opremili položaje i rasporedili teško naoružanje u Harkovu, u stambenim zgradama u ulicama Akademika Pavlova i Kričevskog u gimnaziji № 14, školama № 73,145 i № 161 i u Odesi, u kućama u ulici Radosna i u Kovrovskoj, kao i u zgradi škole № 40“, rekao je general.

On je dodao da ukrajinski ekstremisti i dalje drže kao taoce 90 stranih državljana iz pet država. Pored toga, u sedam ukrajinskih luka ostaje blokirano 75 stranih brodova iz 17 država.
Metalurški kombinat Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
RUSIJA
DNR: Neonacisti u „Azovstalju“ pokušavaju da se probiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala