- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Slovačka potvrdila: Otvorili smo račun u rubljama

CC0 / Pixabay / Zastava Slovačke
Zastava Slovačke - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Predsednik komiteta za ekonomsku politiku Nacionalnog saveta parlamenta Slovačke Peter Kremski potvrdio je da je Slovačka otvorila račun u rubljama koji bi se koristio za plaćanje ruskog gasa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Tome se ne treba čuditi, s obzirom da naša zemlja i velike energetske kompanije imaju mnogo računa u raznim bankama. Ne smatram da je to neka značajna informacija“, rekao je on, odgovarajući na pitanje o otvaranju računa u rubljama za plaćanje ruskog gasa.

Istovremeno je podvukao da je neophodno da zemlje Evropske unije budu jedinstvene po pitanju plaćanja gasa u rubljama.
„Postoji veliki broj tehničkih detalja koji se moraju rešiti ... Potrebno je da se pronađe jedinstveno rešenje, a kako će se realizovati to je druga stvar. Banka će lako naći način“, izjavio je Kremski i dodao da je za to da Slovačka proizvodi prirodni gas u Slovačkoj.
Prvi zamenik ministra ekonomije Slovačke Karol Galek je ranije saopštio da zemlja ima račun u rubljama, ali da još nije aktiviran.
Rusija 85-87 odsto pokriva potrebe Slovačke za prirodnim gasom, dok republika sa svoje teritorije može da obezbedi samo dva odsto svojih potreba.
Prema podacima lista „Fajnenšnal tajms“ , energetske kompanije u Slovačkoj, Austriji, Mađarskoj i Nemačkoj nameravaju da otvore račune u rubljama u „Gasprombanci“ za plaćanje ruskog gasa.
Zgrada austrijskog naftnog giganta OMV AG - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
RUSIJA
Austrijski OMV ne otvara račun u Švajcarskoj da bi plaćao ruski gas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala