- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Austrijski OMV ne otvara račun u Švajcarskoj da bi plaćao ruski gas

© AP Photo / Hans PunzZgrada austrijskog naftnog giganta OMV AG
Zgrada austrijskog naftnog giganta OMV AG - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Austrijski OMV ne planira da otvara račun u Švajcarskoj radi plaćanja isporuka ruskog gasa i radi na rešenju koje je u skladu sa sankcijama Evropske unije, saopštila je ta kompanija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Navod lista Fajnenšel tajms da će OMV otvoriti račun u Švajcarskoj radi isplate isporuka ruskog gasa je definitivno lažan. Analizirali smo zahtev Gasproma o načinima isplate u svetlu sankcija EU i sada radimo na rešenju koje je u skladu s tim sankcijama“, rečeno je Sputnjiku u toj kompaniji.
U sredu je u administraciji austrijskog kancelara Sputnjiku rečeno da OMV pregovara o uslovima za isplatu ruskog gasa i da Beč ne isključuje mogućnost otvaranja računa u Gasprom banci u te svrhe.
Kancelar Austrije Karl Nehamer je prethodno rekao da je Austrija prihvatila nove uslove Rusije za isplatu gasa, a da ga je predsednik Rusije Vladimir Putin uverio da neće biti problema u isporukama energenta.
Početkom marta OMV je saopštio da odustaje od budućih investicija u Rusiju zbog situacije u Ukrajini. Direktor koncerna Alfred Štern je, komentarišući pozive da se uvede embargo na gas iz Rusije, rekao da je za Austriju nemoguće da odustane od ruskog gasa, osim ako nije spremna da živi s ogromnim posledicama.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 23. marta izjavio da će zemlje Evropske unije i druge države koje su uvele sankcije Rusiji ubuduće ruski prirodni gas plaćati u rubljama, umesto u evrima ili dolarima. Predsednik je 31. marta potpisao ukaz o tome i saopštio da će Rusija smatrati da neprijateljske zemlje ne ispunjavaju obaveze iz ugovora o kupovini gasa ukoliko energent ne budu plaćale u rubljama, počev od 1. aprila.
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Rusija obustavila isporuku gasa Bugarskoj i Poljskoj, dok se Mađarskoj gas isporučuje nesmetano
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala