- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija ne isključuje da je ukrajinski sajt „Mirotvorac“ stvoren uz podršku Stejt departmenta

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Rusija ne isključuje da je skandalozni ukrajinski sajt „Mirotvorac“ možda stvoren uz podršku Stejt departmenta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sada mi je jasno zbog čega su toliko godina u SAD štitili, sa aspekta pokroviteljstva, sajt ‘Mirotvorac’, možda je to bio čak i njihov projekat, gde su se (na sajtu) postavljali lični podaci novinara, javnih delatnika, političara, koji nisu povlađivali kijevskom režimu i njegovim američkim pokroviteljima, možda je to ‘nou-hau’ Stejt departmenta, jednostavno sve su to radile odgovarajuće strukture u Ukrajini“, rekla je Zaharova na brifingu.

Sajt „Mirotvorac“ je poznat je po skandaloznim postovima u kojima se objavljuju lični podaci domaćih i stranih novinara, glumaca, političara i svih onih koji navodno predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti Ukrajine. Na spisku su i oni koji su posećivali Krim, kao i novinari koji su imali akreditacije Donbasa i izveštavali sa tog ratnog područja.
One koji se nađu na tom sajtu ukrajinski „Mirotvorac“ obično naziva „separatistima“, „saradnicima terorista“, „antiukrajinskim propagandistima“, „agentima Kremlja“ i sl.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala