- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bundestag odobrio slanje teškog naoružanja Kijevu; Medvedev: To se žalosno završava

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava na zgradi Bundestaga u Berlinu
Zastava na zgradi Bundestaga u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Nemački Bundestag je usvojio izjavu sa pozivom vladi da se Ukrajini pruži sveobuhvatna podrška, uključujući isporuke teškog naoružanja, saopštio je potpredsednik parlamenta Volfgang Kubiki.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ukupno je glasalo 693 poslanika, bilo je 586 glasova, 100 protiv i sedam uzdržanih“, naveo je Kubiki.
U izjavi Bundestag od vlade u Berlinu traži da podrži sve napore Kijeva u cilju postizanja primirja, garantujući pri tome da se nikakvi pregovori neće voditi bez učešća Ukrajinaca.
Vlada, takođe, treba da bude spremna da podrži potencijalni budući sporazum između Rusije i Ukrajine zajedno sa SAD, Kanadom i partnerima u NATO.
Poslanici pozivaju vladu da nastavi sa isporukama oružja Ukrajini, da ih po mogućstvu ubrza i da ih proširi na teško naoružanje ne ugrožavajući mogućnosti Nemačke na planu odbrane.
Povodom odluke Bundestaga reagovao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„Bundestag je odobrio isporuku teškog naoružanja režimu Zelenskog. Očigledno je da nemačkim poslanicima ne daju mira lovorike njihovih prethodnika koji su u prošlom veku zasedali u nemačkom parlamentu pod drugim imenom. To je žalosno za parlament. Žalosno se završava“, napisao je on na svom Telegram kanalu.
Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
RUSIJA
Mediji: Šolcu preti ostavka zbog stava o Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala