- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski premijer: Nećemo pristati na ruske uslove

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Premijer Bugarske Kiril Petkov je izjavio da vlasti te zemlje neće pristati na uslove Rusije kada je reč o plaćanju gasa u rubljama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Moramo da delujemo zajedno i brzo. Jer nećemo pristati na to. Niko nema pravo da jednostrano menja uslove ugovora. Ako bismo to prihvatili to bi bila prva pukotina u evropskoj porodici a Bugarska neće biti uzrok tome“, rekao je Petkov za francuski „Mond“.
Prema njegovim rečima, Bugarska ima direktne zalihe za jedan mese, ukoliko se okolnosti ne promene.
Međutim, Sofija računa na završetak interkonektora sa Grčkom krajem juna i na zajedničku strategiju EK za kupovinu tečnog gasa.
„Nadamo se što skorijoj pomoći Azerbejdžana, kao i zajedničkoj kupovini tečnog gasa, očekujemo solidarnost svih evropskih država. Ujedinjeni smo snažni a ne razjedinjeni“, rekao je Petkov.
Podsetimo, "Gasprom" je juče obustavio isporuke gasa Poljskoj i Bugarskoj jer nisu izmirile obaveze po novom principu - u rubljama.
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Bugarski ministar: Nećemo prekidati tranzit ruskog gasa u druge zemlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala