- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Panjen-Karim“ – sezona iz snova „kralja“ Benzeme /video/

© AP Photo / Jon SuperKarim Benzema postiže gol iz penala na utakmici Mančester siti – Real Madrid
Karim Benzema postiže gol iz penala na utakmici Mančester siti – Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Karim Benzema, napadač Real Madrida, sa dva gola protiv Mančester sitija ponovo je naterao sportsku javnost da mu se pokloni i kaže: „Alal vera“. Čuvenom „panjenkom“ sa bele tačke stavio je Real u odličnu poziciju pred revanš i tom prilikom dobio je nadimak „panjen-karim“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Francuski napadač godinama je bio u drugom planu zbog Kristijana Ronalda, podredio mu se kako bi ekipa imala uspeha, a od odlaska Portugalca preuzeo je njegovu ulogu i pokazao o kakvom se fudbaleru radi.
Benzema je nedavno napunio 34 godine i još jedan je dokaz fudbalera koji kako stari, tako je iskusniji i bolji. Možda nema eksplozivnost kao u dvadesetim, ali drugim kvalitetima to nadomestuje i nezaustavljivo trese mreže na najvećim scenama.
David Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Bio je u Ronaldovoj senci, a sada je Realov kralj i zaslužuje „Zlatnu loptu“
U sezoni je odigrao 41 utakmicu i postigao je isto toliko golova, čime je prvi put u karijeri došao do brojke od 40 ili više golova, što govori o tome kako je kroz igrački život uglavnom bio u drugom planu.
Kako i da ne bude kada je igrao rame uz rame sa Kristijanom Ronaldom, ali ovom, kao i prethodnim sezonama, pokazuje da je mašina za golove poput Portugalca i da je velikan svetskog fudbala.
Madriđani su u utorak izgubili do Mančester sitija 4:3, međutim, moglo je da bude mnogo gore da nije bilo sreće i Benzeme koji je postigao dva od tri gola.
Luka Modrić i Kevin de Brujne - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
SPORT
Sedam golova i spektakl za pamćenje – Siti savladao Real! /video/
O drugom se najviše priča jer je postignut na lucidan način, „panjenkom“ sa bele tačke u samoj završnici utakmice.
Fudbaleri se u tim situacijama odlučuju na proverene sheme, sisteme, na ono što najviše vežbaju na treningu, ali oni najveći često znaju da iznenade i u momentu donesu potpuno „ludačku“ odluku.
Poput njegovog prethodnika Zinedina Zidana, koji je u finalu Svetskog prvenstva na taj način savladao Điđija Bufona, tako je i Benzema „bocnuo“ loptu i prevario Edersona.
Ovo ne smišljate, ovo vam jednostavno „dođe“ i uradite.
„Panjenka? Imam vere u sebe, napravio sam to i bilo je zabavno. Promašio sam pre neke jedanaesterce, ali onaj ko ih ne šutira taj ih niti ne promašuje“, rekao je Benzema posle utakmice.
Ukoliko Karim odvede Real u finale, a zatim kraljevski klub osvoji 14. titulu šampiona Evrope, biće to možda jedan od najtežih puteva ka evropskom tronu, a Francuz je bio u epicentru svih važnih događaja.
Real je za sada izbacio drim tim iz Pari Sen Žermena tako što je Benzema postigao het-trik u revanšu na „Bernabeu“, potom je eliminisao aktuelnog šampiona Evrope, Čelsi, tako što je Karim postigao četiri gola u dve utakmice, uključujući i onaj pobedonosni u produžetku – takođe na domaćem terenu.
Ništa manje spektakularan nije bio u polufinalu, a videćemo šta će nam prirediti za revanš koji se, takođe, igra na stadionu„ Santjago Bernabeu“.
Revanš se igra 4. maja s početkom u 21 čas.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala