- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bio je u Ronaldovoj senci, a sada je Realov kralj i zaslužuje „Zlatnu loptu“

© AP Photo / Manu FernandezDavid Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ
David Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Karim Benzema igra sezonu života u 34. godini i vodi Real Madrid ka tituli prvaka Španije i Lige šampiona. Nezaustavljivi Franuz alžirskog porekla, postigao je 39 golova na isto toliko utakmica i nema dileme da bi iduća „Zlatna lopta“ Frans fudbala trebalo da završi u rukama Realove devetke koja je godinama bila u senci Kristijana Ronalda.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kraljevski klub po ko zna koji put ove sezone slavi Karima Benzemu, koji je golom u 92. minutu susreta u Andaluziji presudio Sevilji – 3:2 (0:2), trasirajući Madriđanima put ka tituli u Primeri.
Real je imao dva gola zaostatka posle prvih 45 minuta, pogađali su Ivan Rakitić i Erik Lamela, da bi u nastavku gosti iz španske prestonice preko Rodriga prepolovili prednost.
Usledio je pogodak Nača Fernandez i izjednačenje, a onda je na scenu stupio magični Karim Benzema golom za pobedu u 92. minutu susreta, na asistenciju Rodriga.
Francuski reprezentativac koji je na „Santijago Bernabeu“ stigao davne 2009. godine, dugo je bio u senci Kristijana Ronalda. I tada je pokazivao svetsku klasu, ali nije u potpunosti mogao da dođe do izražaja jer je Portugalac bio prva zvezda kraljevskog kluba i rušio je sve rekorde.
Ipak, otkako je Kristijano prešao u Juventus 2018. godine, usledio je Benzemin blesak, a to se posebno odnosi na ovu sezonu. Impresivnih, neverovatnih 39 golova u svim takmičenjima na isto toliko odigranih utakmica.
Presudio je Benzema prvo Pari Sen Žermenu kojem je „spakovao“ het-trik u revanšu osmine finala Lige šampiona. Zatim je upisao novi het-trik u prvom meču sa Čelsijem i to u Londonu, da bi u revanšu golom u produžetku odveo Madriđane do polufinala elitnog takmičenja.
A, onda u istoj toj nedelji obezbedio je važan trijumf Realu na teškom gostovanju na „Sančez Pishuanu“, čime je Real pobegao Barseloni i Sevilji na čak 15 bodova.
Karim Benzema je ubedljivo prvi strelac Primere sa 25 postignutih golova i 11 asistencija na 28 odigranih mečeva.
Fascinantan je njegov učinak u Ligi šampiona gde je na devet utakmica čak 12 puta pronalazio put do mreže, a ima i jednu asistenciju. Daleko iza njega je Raul de Tomas iz Espanjola koji je dao 15 golova, koliko ima i Unal iz Hetafea.
E to je Benzema, Realov kralj i čovek koji je strpljivo i vredno radio, čekajući dan da izađe iz Ronaldove senke i pokaže da je podjednako kvalitetan fudbaler na čija leđa može da se osloni kraljevski klub i da i dalje osvaja najveće trofeje.
Fudbalera Barnlija Ešlija Vestvuda iznose sa terena zbog povrede - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SPORT
Jeziva povreda u Premijer ligi, Hrvat se hvatao za glavu /video, foto/
Hari Megvajer - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SPORT
Nije poslušao Vidićev savet i to je krvlju platio njegov saigrač /video/
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SPORT
Sramno i poražavajuće: Da li je baš moralo ovako?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala