- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poreskom amnestijom protiv halapljivosti zapadnih zemalja

CC0 / Pixabay / Jahta
Jahta - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Rusija planira uvođenje poreske amnestije za prevoz jahti i aviona koji su u vlasništvu ruskih organizacija i državljana, a nalaze se na teritorijama zapadnih zemalja. Kako kaže za Sputnjik ruski ekonomista Andrej Bunič, građani će biti oslobođeni od plaćanja poreza prilikom odluke da stečenu imovinu prenesu pod rusku nadležnost.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Komentarišući izjavu poslanika Državne dume Alekseja Černjaka o predlogu uvođenja poreske amnestije, Bunič objašnjava da zapadne zemlje bez ikakvog pravnog osnova prisvajaju imovinu ruskih građana koja se nalazi na njihovim teritorijama.
„Brodovi, jahte, kao i kruzeri naših državljana registrovani su u stranim jurisdikcijama. Iz tog razloga, naša zemlja je donela odluku da predloži uvođenje poreske amnestije i oslobodi građane od plaćanja poreza kako bi olakšala njihovo registrovanje u Rusiji“, naglašava sagovornik.

Rusija štiti narod od mogućih gubitaka

Stručnjak ističe da bi plaćanje poreza izuzetno ometalo procesu ponovne registracije.„Građani bi morali da trče po poreskim službama, a to oduzima izuzetno mnogo vremena“, naglašava on. Prema njegovim rečima, Rusija i ruski narod moraju hitno prebaciti njihovu imovinu na rusku teritoriju.
„Ako ne budemo reagovali, sve što je naše, može biti oteto. Zbog toga je poslanik i predložio da se ova procedura pojednostavi“, objašnjava sagovornik.
Kako on navodi, EU i SAD pokušavaju da zastraše Rusiju zbog sprovođenja specijalne vojne operacije na teritoriji Ukrajine.
„Zbog toga, ruskoj državi je u interesu da se imovina njenog naroda nalazi isključivo na teritoriji ove zemlje. Rusija želi da zaštiti narod od mogućih gubitaka“, ističe on.

„Van zakonskog okvira“

Zamenik šefa katedre za međunarodno pravo Ruskog univerziteta prijateljstva naroda Aleksandar Solncev komentariše da je za zaplenjivanje plovila i druge imovine koja pripada određenim licima potrebna isključivo odluka suda. „Bez sudske odluke, ovaj postupak će biti van zakonskog okvira. To je eksproprijacija privatne imovine“, naglašava stručnjak.
Ekspert izražava zaprepašćenje činjenicom da se ovakve emotivne izjave mogu čuti od država „koje su se vekovima borile da održe privatnu svojinu kao jedno od osnovnih ljudskih prava“.
Kako dodaje doktor pravnih nauka Ilja Račkov, ukoliko ove zemlje pokušaju da oduzmu imovinu od građana, vlasnik ima pravo da zahteva odštetu.
Podsetimo, poslanik Državne Dume Aleksej Černjak predložio je uvođenje poreske amnestije u Rusiji za prevoz kruzera, brodova i aviona male avijacije. Prema njegovim rečima, pitanje amnestije je „veoma važno” u uslovima „masovnog ometanja zapadnih zemalja”.
Trg nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Ne postoji pravni osnov da Ukrajina nacionalizuje rusku imovinu
Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Istorijski presedan: Zelenski „oteo“ opozicionara i nudi Rusima da ga razmeni za strane plaćenike
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Vlasti ostrva Džerzi zamrznule imovinu Abramoviča u vrednosti od sedam milijardi dolara?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala