- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Počinioci terorističkih akata u Pridnjestrovlju stigli iz Ukrajine, Kijev pokušava da proširi sukob

CC BY 2.0 / Flickr / Eugene Romanenko / Pogled na zgradu vlade u pridnjestrovskom Tiraspolju
Pogled na zgradu vlade u pridnjestrovskom Tiraspolju - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Teroristički napad na Ministarstvo državne odbrane Pridnjestrovlja u Tiraspolju izvršile su tri neidentifikovane osobe, koje su došle s ukrajinske teritorije, izjavio je novinarima izvor iz policijskih krugova nepriznate Pridnjestrovske moldavske republike. Prema izvoru, Kijev teži ka tome da uvuče Moldaviju i Pridnjestrovlje u sukob.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Teroristički akt izvršile su tri, za sada, neidentifikovane osobe, koji su van punktova za prelaz – preko polja – u 17.15 sati po lokalnom vremenu, stigle sa ukrajinske teritorije u okrug naselja Novovladimirovka, osam kilometara severno od Tiraspolja. Oko 18.00 sati one su se istom maršrutom vratile na teritoriju Ukrajine“, ispričao je izvor.
Prema izvoru, druga dva teroristička napada - jedan na teritoriji vazduhoplovne flote Ministarstva odbrane PMR, koji se u blizini aerodroma u Tiraspolju dogodio 25. aprila i drugi koji se dogodio 26. aprila na teritoriji Pridnjestrovskog radio-televizijskog centra, predstavljaju „logičan nastavak“ granatiranja Ministarstva odbrane.
Kako je izvor još naveo, granatiranje i teroristički akti povezani su sa nastojanjem Kijeva da u sukob uvuče Moldaviju i Pridnjestrovlje.
„Očigledno je da Kijev svojim dejstvima teži ka tome da uvuče Moldaviju i Pridnjestrovlje u sukob koji se rasplamsao u Ukrajini njegovom krivicom“, rekao je izvor.
On je dodao da „Ukrajina provocira širenje sukoba na teritoriju Pridnjestrovlja“.
Ranije je u nepriznatoj Pridnjestrovskoj moldavskoj republici uveden „crveni nivo“ terorističke opasnosti, što podrazumeva preduzimanje dodatnih bezbednosnih mera.
U ponedeljak, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovske Moldavske republike, u zgradu Ministarstva državne bezbednosti u Tiraspolju nekoliko puta je pucano iz ručnog protivtenkovskog oružja. Na gornjim spratovima zgrade su polomljeni prozori, a okolnu teritoriju je opkolila policija. U eksplozijama niko nije stradao.
U utorak je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da su odjeknule dve eksplozije u zaseoku Majak Grigoriopoljskog rejona, u kojima su uništene dve moćne antene radio-centra koji emituje ruski radio.
Ruski mirovnjaci u Pridnjestrovlju - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Mirovne snage u Pridnjestrovlju potpuno kontrolišu situaciju
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Kremlj: Pomno pratimo situaciju u Pridnjestrovlju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala