- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mirovne snage u Pridnjestrovlju potpuno kontrolišu situaciju

© Sputnik / Sergej Kuznjecov / Uđi u bazu fotografijaRuski mirovnjaci u Pridnjestrovlju
Ruski mirovnjaci u Pridnjestrovlju - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Mirovne snage u Pridnjestrovlju potpuno kontrolišu situaciju u zoni bezbednosti, izjavio je za Sputnjik kopredsednik Ujedinjene kontrolne komisije za upravljanje mirovnom operacijom Oleg Beljakov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Situacija u zoni bezbednosti je mirna. Mirovne snage potpuno kontrolišu situaciju u zoni bezbednosti“, rekao je Oleg Beljakov.
U ponedeljak je, prema prvim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovske moldavske republike, u zdanje Ministarstva državne bezbednosti u Tiraspolju nekoliko puta pucano iz ručnog protivtenkovskog naoružanja. Iz resora je sapošteno da su na gornjim spratovima zgrade razbijeni prozori, a teritoriju oko zgrade je opkolila milicija. U incidentu niko nije stradao.
U utorak je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da su odjeknule još dve eksplozije u zaseoku Majak Grigoriopoljske oblasti. Oštećene su dve najjače antene koje emituju ruski radio u tom području.
Šezdeset odsto žitelja Pridnjestrovlja su Rusi i Ukrajinci. Pridnjestrovlje je tražilo izlazak iz sastava Moldavije još pre raspada Sovjetskog Saveza, strahujući da će se na talasu nacionalizma Moldavija ujediniti s Rumunijom. Posle neuspešnog pokušaja vlasti Moldavije da na silu reše problem 1992. godine, Pridnjestrovlje je praktično postalo teritorija koja nije pod kontrolom Kišinjeva.
Lider DNR, Denis Pušilin - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Lider DNR: Vreme je za sledeću fazu operacije zbog situacije u Pridnjestorovlju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala