- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Tviter ipak razmatra Maskovu ponudu za preuzimanje

© AFP 2023 / Britta PedersenOsnovatelь kompaniй Tesla i SpaceX Ilon Mask
Osnovatelь kompaniй Tesla i SpaceX Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Predstavnici kompanije „Tviter" ipak su rešili da pregovaraju sa izvršnim direktorom „Tesle“ nakon što je Mask dao detalje svoje ponude o preuzimanju kompanije u vrednosti od 43 milijarde dolara.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Tviter" je započeo pregovore sa Maskom u nedelju nakon što je objasnio akcionarima određene detalje o ponudi.
Odluka kompanije da se kontaktira Mask, doneta ranije u nedelju, ne znači da će prihvatiti njegovu ponudu od 54,20 dolara po akciji, naveli su izvori. Međutim, to ipak znači da „Tviter“ istražuje da li je prodaja Masku moguća po, za akcionare – atraktivnim uslovima.
Mask se inače sastajao se sa akcionarima „Tvitera“ u poslednjih nekoliko dana tražeći podršku za svoju ponudu. Rekao je da „Tviter“ treba da bude privatan da bi se razvijao i postao prava platforma za slobodu govora.
Akcionari su naterali predstavnike kompanije da održi razgovore nakon što je Mask u četvrtak izneo detaljan plan finansiranja za svoju ponudu i tako pokušao da se „ne dozvoli da prilika za dogovor izmakne“.
Maskovo insistiranje da je dao „najbolju i konačnu" ponudu predstavljalo je prepreku u pregovorima, rekli su izvori, ali je odbor odlučio da se pregovara sa njim, kako bi potencijalno dobio bolje uslove.
„Tviter“ je želeo da sazna više o svim aktivnim istragama regulatora protiv Maska, uključujući i američku komisiju za hartije od vrednosti (SEC), koje bi predstavljale rizik za dogovor, rekao je jedan od izvora Rojtersu, prenosi RTS.
„Tviter“ je takođe ispitivao da li regulatori imaju prigovore o poslovanju na bilo kom od tržišta gde posluju Maskove kompanije. Ako bi se utvrdilo da bi prodaja Masku bila rizična, kompanija bi mogla da traži znatnu naknadu za raskid ugovora o preuzimanju.
Kompanija je inače u startu bila protiv predloga da Mask uveća svoj udeo u „Tviteru" na više od devet odsto, bez pregovora sa glavnim odborom.
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SVET
Ilon Mask pripremio 46,5 milijardi dolara za preuzimanje Tvitera
Tviter  - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SVET
Bitka za preuzimanje Tvitera: Najbogatiji čovek na svetu i osnivač društvene mreže na istoj strani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala