- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bitka za preuzimanje Tvitera: Najbogatiji čovek na svetu i osnivač društvene mreže na istoj strani

© Sputnik / Ramilь SitdikovTviter
Tviter  - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Nakon što se upravni odbor „Tvitera“ sastao kako bi ojačao odbranu od neprijateljske ponude Ilona Maska za preuzimanje, najbogatiji čovek na svetu je serijom kritičkih objava na Tviteru pokušao da iskoristi samu platformu protiv upravnog odbora, u čemu mu se pridružio i osnivač Tvitera Džek Dorsi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U seriji objava na Tviteru, Ilon Mask je pokušao da članove upravnog odbora predstavi kao neodgovorne, zato što su odbili njegovu ponudu.
Međutim, ono što je mnogima delovalo još čudnije, je da je slične optužbe objavio i Džek Dorsi, suosnivač Tvitera koji se sa mesta izvršnog direktora povukao u novembru, ali ostao član upravnog odbora do sledećeg meseca.
Dorsi je odboru zamerio da „konzistentno doprinosi disfunkciji kompanije“ i dodao da se slaže sa ocenom koju je izrekao Geri Ten, da loše rukovođenje odbora „bukvalno može da doprinese da vrednost kompanije padne za milijardu dolara“.
Kada je jedan korisnik Tvitera pitao Dorsija da li mu je dozvoljeno da ovako javno komentariše odluke odbora, Dorsi je jednostavno odgovorio – „Ne“.
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Ilon Mask
Mask je pokušao da ospori rad odbora zato što njegovi članovi imaju jako mali udeo u akcijama Tvitera.
„Sa Džekovim odlaskom, ceo upravni odbor Tvitera ne poseduje gotovo nikakve akcije. Objektivno, njihovi ekonomski interesi jednostavno nisu usklađeni sa akcionarima“, navodi Mask, obrazlažući da sigurno ne bi odbili njegovu sjajnu ponudu da su veliki akcionari.
Izvršni direktor „Tesle“ ponudio je da otkupi akcije Tvitera za 54,20 dolara po akciji, što je približno 43 milijarde. U petak je odbor objavio da se odlučio da odbije ponudu i da će kompanija usvojiti plan vlasničkih prava ograničenog trajanja – strategiju koja se koristi protiv neprijateljskog preuzimanja kompanija.
Mask je rekao da neće dati novu ponudu, mada je sasvim moguće da se nepredvidivi milijarder predomisli. Što se tiče Tvitera, možda će pokušati da pronađu kupca za koga smatraju da je prikladniji.
© AP Photo / Jose Luis MaganaDžek Dorsi
Generalni direktor Tvitera Džek Dorsi - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Džek Dorsi
Vredi napomenuti, da ne postoje dokazi koji bi ukazivali na neki formalno organizovan dosluh Maska i Dorsija. Ali čak i nenamerna ili neformalna kampanja dvojice najvažnijih igrača u ovoj bici – koja dopre do ukupno 90 miliona ljudi na Tviteru– mogla bi da igra važnu ulogu u okretanju javnog mnjenja protiv odbora, prenosi RTS.
Ilon Mask, generalni direktor kompanije „Tesla“ - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
EKONOMIJA
Mask neće u Upravni odbor Tvitera, a predlaže da se zgrada kompanije ustupi beskućnicima
Osnovatelь kompaniй Tesla i SpaceX Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
EKONOMIJA
Imam i „plan B“ ako mi ne daju ceo Tviter: Mask ponovo tajnovit
Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask  - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
EKONOMIJA
Akcionari „Tvitera“ tuže Ilona Maska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala