- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ilon Mask pripremio 46,5 milijardi dolara za preuzimanje Tvitera

Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Milijarder Ilon Mask nastavlja sa svojom potencijalnom ponudom za kupovinu Tvitera, otkrivajući da je pripremio 46,5 milijardi dolara za finansiranje eventualne tenderske ponude za ovu kompaniju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ova informacija otkrivena je u podnesku Komisije za hartije od vrednosti i berzu SAD u četvrtak, a kako se navodi finansiranje uključuje banku Morgan Stenli i „određene druge finansijske institucije“. Mask još nije odlučio da li će dati tendersku ponudu za Tviter i kupiti deonice direktno od postojećih investitora, ili će preduzeti druge korake za dalje preuzimanje kompanije, prenosi “Varajeti”.
U podnesku se navodi da Mask „istražuje da li da pokrene tendersku ponudu za kupovinu svih otvorenih akcija” za 54,20 dolara po akciji, „ali nije odlučio da li da to uradi u ovom trenutku”.
Prošle nedelje je izvršni direktor Tesle i Spejs-Iks-a i najbogatija osoba na planeti predložio kupovinu Tvitera za oko 43 milijarde dolara u “neprijateljskom preuzimanju”, nudeći 54,20 dolara po akciji za ovu platformu. Tviter je na to odgovorioprošlog petka usvajanjem plana „pilule otrova“ da bi se odbranio od potencijalnog “neprijateljskog preuzimanja”, osmišljen da spreči bilo kog pojedinca ili entitet da nakupi više od 15% udela u kompaniji kupovinom akcija na otvorenom tržištu.
Mask istražuje da li da nastavi sa tenderskom ponudom za Tviter s obzirom na, kako se navodi, “nedostatak odgovora Tvitera“ na njegovu prethodnu ponudu.
Ilon Mask je ranije ovog meseca otkrio da je kupio oko 9,2 odsto akcija Tvitera, što ga čini najvećim akcionarom kompanije. Milijarder je postigao dogovor da se pridruži odboru Tvitera pod uslovom da ne prikupi više od 14,9 odsto njegovih akcija, ali je kasnije preokrenuo kurs i odlučio da se ne pridruži odboru, uoči uvertire da Tviter preuzme privatno.
Tviter  - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SVET
Bitka za preuzimanje Tvitera: Najbogatiji čovek na svetu i osnivač društvene mreže na istoj strani
Osnovatelь kompaniй Tesla i SpaceX Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
EKONOMIJA
Imam i „plan B“ ako mi ne daju ceo Tviter: Mask ponovo tajnovit
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala