- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak se oglasio i još jednom pokazao veličinu

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković položio je reket u finalu Srbija opena pred ruskim teniserom Andrejom Rubljovom, kojem je čestitao na samom terenu, a usledila je i nova poruka putem društvenih mreža u kojoj se zahvalio svima koji su doprineli da sa Dorćola ode lepa slika u svet.
Svetski broj jedan zahvalio se svima na podršci, na organizaciji Srbija opena, a jasno je da nije izostala ni čestitka Andreju Rubljovu, osvajaču turnira iz serije 250 održanog na Dorćolu u srcu starog Beograda.
„Zadovoljstvo je bilo imati vas u Beogradu. Hvala celom Srbija openu na organizaciji i navijačima, porodici i igračima kji su učinili ovaj događaj posebni. Vidimo se naredne godine“, rekao je Novak, dodajući da je Rubljov veliki čovek i šampin, da ga Srbija voli i da se nada da će i aktuelni šampion biti deo čitave priče 2023. godine.
Novak, nažalost, nije uspeo da osvoji trofej. Izgubio je prvi set rezultatom 6:2, usledila je velika borba i dramatična završnica u drugom koja je pripala srpskom i svetskom broju jedan posle trajbrejka 7:4.
Ipak, u trećem setu Novak kao da je ostao bez „goriva u motoru“, pa je na semaforu na teniskom kompleksu na Dorćolu bio ispisan rezultat 6:0.
„Žao mi je što se ovako završilo i žao mi je zbog toga što se doprineli da dođem do finala. Izvinjavam se svima što niste videli veću borbu u trećem setu. Hvala svima koji su posvetili vreme i energiju da naprave jedan od najlepših turnira na svetu u ovoj kategoriji. Hvala navijačima koji su dolazili u velikom broju. Molim vas vratite se i sledeće godine. Volim vas puno", poručio je Novak posle poraza.
Uprkos činjenici da nije uspeo da se u rodnom Beogradu domogne trofeja, Novak Đoković je uvećao bodovnu prednost u odnosu na Danila Medvedeva na ATP rang listi.
Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
SPORT
Nekada Bane i Jozo, a danas – Novak i Andrej
Ruski teniser Andrej Rubljov, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
SPORT
Rubljov se nada dogovoru sa Britancima nakon odluke ATP /video/
Nikola Pilić - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
SPORT
Novak pozdravio trenere, Pilić poručio pred Beogradom: Novak je najbolji svih vremena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala