- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Džonson je lud!“ – Novakov teniski otac kritikovao premijera Britanije zbog Rusa

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Pilić
Nikola Pilić - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Nikola Pilić, legenda jugoslovenskog i svetskog tenisa, čovek koga je Novak Đoković nazvao svojim teniskim ocem, žestoko je kritikovao britanskog premijera Borisa Džonsona smatrajući ga odgovornim za odluku organizatora Vimbldona da zabrane učešće ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama na tom turniru ove godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pilić je čuvenom italijanskom teniskom novinaru Ubaldu Skanagati rekao da je takva odluka „van pameti.
„Boris Džonson je lud. Andrej Rubljov i Danil Medvedev nemaju nikakve veze sa Putinom, oni samo hoće da igraju tenis kao i svi drugi. Politika je ušla predaleko u sport i ova situacija je slična onoj iz 1973. Neko bi mogao da kaže, 'ako ovi igrači ne igraju, onda ne igramo ni mi!' U tom momentu bilo bi interesantno videti kakva bi bila reakcija Vimbldona“, rekao je Pilić.
On je još jednom podsetio na situaciju iz te 1973. kada je odluka Teniski savez Jugoslavije rešio da ga suspenduje zbog neigranja u meču Dejvis kupa sa Novim Zelandom u Zagrebu.
Otuda nije mogao da igra na Vimbldonu, što je naljutilo mnoge njegove kolege, koje su potom bojkotovale turnir.
„Sve je počelo mojim problemom, ali to se nije ticalo samo Nikija Pilića, već ATP i ITF. U istoj nedelju bilo je finale mastersa dublova i Dejvis kup meč Jugoslavije i Novog Zelanda u Zagrebu. Morao sam da igram na mastersu i nisam mogao da igram u Zagrebu, iako sam 12 godina bio član Dejvis kup tima. Izbačen sam. Četiri sata pre meča sa Nastaseom stigao mi je telegram sa porukom da ne mogu da igram na Vimbldonu. Otuda su i mnogi drugi rešili da bojkotuju turnir, posle toga, sve je došlo na svoje mesto“, dodao je Pilić.
Stadion Filip Šatrije - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
SPORT
Makronova pobeda prilika za novi udar na Ruse i Beloruse
Osvrnuo se i na odluku Novaka Đokovića da se ne vakciniše protiv virusa korona.
„Novak je sjajan igrač. Ne mogu da kažem da li je po formi sad broj jedan, tri, 11 ili 17, ali je poseban igrač. Video am nešto u njemu što nisam ni kod jednog igrača u životu, a bio sam kraj Borisa Bekera, Mihaela Štiha i Gorana Ivaniševića. Imao je nešto više od ostalih. Imao je uvek takvu formu koja mu je omogućavala da ostane i šest sati na terenu i da se ne umori, to je neviđeno. Što se tiče vakcine, on ima jak karakter, ako nešto želi da uradi, teško ga je pomeriti sa te pozicije. Uvek je pričao da ne želi da se vakciniše, takav je i to je njegova ideja. Niko nije mogao da zna da će kovid stići. U svakom slučaju, to što se desilo u Australiji je nešto što ne želim da se dogodi nijednom igraču, nezapamćeno je da igraču koji je devet puta pobeđivao ne dozvole da igra“, zaključio je Pilić.
Ruski teniser Andrej Rubljov, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
SPORT
Rubljov se nada dogovoru sa Britancima nakon odluke ATP /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala