- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Makronova pobeda prilika za novi udar na Ruse i Beloruse

© AP Photo / Alessandra TarantinoStadion Filip Šatrije
Stadion Filip Šatrije - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Ruski i beloruski teniseri i teniserke su u opasnosti da budu zabranjeni i na Rolan Garosu, nakon što je ta mera izrečena za predstojeći Vimbldon. Uslovi za to, navodno, postoje jer su okončani predsednički izbori u Francuskoj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nezapamćenom politički motivisanom odlukom, organizatori Vimbldona, najprestižnijeg Gren slem turnira u tenisu, zabranili su ruskim i beloruskim državljanima nastup, što je kršenje svih pravila o diskriminaciji.
Kao da to nije dovoljno, sa Zapada stiže informacija da je moguća istovetna odluka i to za francuski Gren slem turnir – Rolan Garos.
„Postoje sugestije da bi organizatori Rolan Garosa mogli da se nađu pod političkim pritiskom da zabrane ruske i beloruske takmičare. I to sada kada su predsednički izbori okončani. Očekuju se sastanci ATP i VTA. Očekuje nas zanimljiva nedelja“, naveo je novinar Tajmsa Stjuart Frejzer.
Podsetimo, on je među prvima objavio nameru britanskih vlasti da utiču na organizatore Vimbldona i uvedu zabranu Rusima i Belorusima.
Predsednički izbori u Francuskoj su na poziciji prvog čoveka te države ostavili Emanuela Makrona koji je u drugom krugu pobedio Marin le Pen.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala