- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gober zakucao Dalas i pokvario Dončićev povratak – „vukovima“ drama u Minesoti

© AP Photo / Tony GutierrezLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
Košarkaši Jute Džez pobedili su u dramatičnoj završnici Dalas - 100:99 zakucavanjem Rudija Gobera u četvrtom meču prve runde plej-ofa, čime je rezultat izjednačen 2:2.Luka Dončić koji se oporavio od povrede je blistao sa 30 poena uz 10 skokova i četiri asistencije, ali to nije bilo dovoljno da Maveriksi izbegnu poraz.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

No, kredimo redom jer se zaista svašta izdešavalo u poslednjem minutu dramatičnog susreta i atomske košarke koju su „servirali“ navijačima Džezeri i Mavsi.
Činilo se da će Dalas, predvođen maestralnim Slovencem uspeti da trijumfuje i da povede sa 3:1 u seriji, pre nego što se ista ponovo preseli u Teksas, ali nije tako mislio Rudi Gober.
Upravo je Dončić strašnom trojkom odveo Dalas na +4 svega 40 sekundi do kraja - na semaforu je bio ispisan rezultat 99:95, da bi uzvratio Donovan Mičel posle ofanzivnog skoka i pod faulom, te je „poništio“ Lukinu trojku - 99:98.
Usledio je napad Dalas i Juta je faulirala Pauela koji je oba puta bio neprecizan sa linije penala. Uigrani tandem Mičel - Gober izveo je akciju na 11 sekundi pre kraja susreta, koju je Francuz okončao zakucavanjem.
Uprkos preokretu Džezera, činilo se da će Maveriksi imati sasvim dovoljno vremena da dođu do pobede, ali... Loše organizovan napad u tih poslednjih 11 sekundi. Bronson je potrošio dosta vremena, dodao je loptu do Dončića koji je bio udvojen. Usledio je pas ka Dinvidiju koji se digao na šut za tri poena i promašio, te je pobeda ostala u Juti za 2:2 u seriji.
Naredna utakmica u Teksasu zakazana je za noć između ponedeljka i utorka od 03.30 po srednjeevropskom vremenu.
Vrhunsku predstavu priredili su i Bruklin i Boston gde su Seltiksi očigledno spremili „metlu“ za super tim. Rezultatom 109:103 stigli su do novog trijumfa i imaju kapitalnih 3:0 u seriji.
Očekivalo se da će Durent i ekipa na svom terenu uspeti da prepolove zaostatak, ali se to nije dogodilo i Boston je na samo korak od plasmana u polufinale.
Vanserijsku partiju pružio je Džejson Tejtum koji je ubacio 39 poena uz pet skokova i šest asistencija. Džejlen Braun je stao na 23 poena, a Smart koji je proglašen za najboljeg defanzivca lige je brojao do 14.
Upravo je fantastična timska igra i čvrsta odbrana uticala na to da Seltiksi „zaključaju“ Kevina Durenta koji je imao samo 11 šuteva, a susret je okončao sa 16 poena.
Bruklin je domaćin u narednom susretu koji je zakazan za sutra.
Izuzetno uzbudljiva završnica viđena je u Minesoti gde su „vukovi“ uspeli u dramatičnoj završnici da slave 119:118 i da izjednače rezultat u seriji 2:2.
Timvervulvsi su vodili tokog većeg dela susreta, ali je Memfis uspeo da se izbori za dramu na kraju i da stavi u problem Minesotu. Ipak, Karl Entoni Tauns bio je koncentrisan u završnici i uspeo je sa 33 poena uz 14 skokova da odvede svoju ekipu do važnog trijumfa.
S druge strane, blistao je Bejn koji je zbacio 34 poena od čega čak osam trojki, ali to nije uticalo da Grizliji izbegnu poraz.
Peti meč igra se za dva dana u Memfisu.
NBA, plej-of
Bruklin – Boston 103:109 (0:3)
Minesota – Memfis 119:118 (2:2)
Juta - Dalas 100:99
Čikago – Milvoki 19.00
Denver – Golden Stejt 21.30
Prešus Ačuva, Paskal Sijakam i Džoel Embid, NBA - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SPORT
Toronto izbegao metlu, Embid neutralisan – pritisak na Filadelfiji /video/
Srpski košarkaš – Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SPORT
Hajka na Jokića ne prestaje, „upecale“ se i NBA legende /video/
Darko  Miličić - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SPORT
„Odlazim na Hilandar – i shvatim...“ – Miličić govorio o putu koji mu je promenio život
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala