- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Odlazim na Hilandar – i shvatim...“ – Miličić govorio o putu koji mu je promenio život

© AP Photo / Daniel SastreDarko Miličić
Darko  Miličić - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Darko Miličić je trebalo da postane jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena, ako je suditi po talentu, ali to nije uspeo da postigne. Godine koje je proveo u Americi su mu bile veoma teške, a promena je došla posle posete Hilandaru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Miličić je na Vivaldi forumu govorio o tome da je tokom vremena u Americi tražio utehu u trošenju novca, kupovini automobila i materijalnim stvarima.
Ali, sve se promenilo jednim pozivom.
„I vraćam se kući. Tu se malo tražim ne znajući šta dalje, hoću da igram, neću da igram, nemam pojma šta se dešava. I dolazi taj poziv za Hilandar, dolazim malo na tu duhovnu stranu. Kao došao sam sebi, sad sam ja kao normalan... I dobijam poziv i sad kažem sebi gde ću ja 'indijanac' da idem, je l to može tek tako? I može, dobiješ blagoslov i ideš. Ja rekoh da bi mi bila čast da odem. Odlazim na Hilandar i pogled na svet se menja“, otkrio je Miličić.
Nekada drugi pik na NBA draftu je naveo da su u Americi za njega mislili da je katastrofalan jer nije ispunio njihova očekivanja.
„Njima je košarka sve u životu, nema druge teme. Ali meni nije teško palo. Volim sve, volim da se družim, čovek sam iz naroda. Ali kad sam otišao na Hilandar i vratio se kući, nisam mogao da dođem sebi nekoliko dana. I od tada sam shvatio poentu života, da je sve toliko jednostavno i da sam sam sebi komplikovao stvari. Imao sam sve na dlanu. Bio sam najtalentovaniji igrač u Evropi, mogao sam da se zezam tamo s njima da sam hteo“.
Ali, to se nije dogodilo i Darko kaže da ne zna razlog zašto.
„Kakvi god da su bili, imao sam situacija u karijeri gde su mi sve davali. 'Evo ti čoveče, igraj'. Ali kao da mi to nije odgovaralo. Kao da sam se protivio i njihovom prijateljskom odnosu. Odlazim na Hilandar i shvatam koliko je sve jednostavno. Šta mi zapravo posedujemo i malo duhovno dolazim sebi. Do dana današnjeg, a nadam se i ceo život, posvetio sam se tome i to me drži u balansu. Borbe će trajati ceo život, najteže su one sa samim sobom. Ja znam najbolje, i dan-danas se borim sa samim sobom. Sa drugima ću ja lako, nego sa sobom je najteže", iskren je Miličić.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SPORT
Bogdan trojkom započeo, Jang presudio Majamiju u poslednjem napadu /video/
Darko  Miličić - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2019
Miličić iskreno: Znam kako im je, ne bih im bio u koži
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala