- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grk pravio cirkus – odlazak u toalet i gađanje rivala lopticom: „To nikada nisam video“

© AP Photo / Frank Franklin IIGrčki teniser Stefanos Cicipas
Grčki teniser Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Ne može bež tenzija i skandala na mečevima čiji je akter Stefanos Cicipas. Grk je ponovo bio u svom elementu u Barseloni, gde je u četvrtfinalu izgubio od Karlosa Alkarasa, a susret je obeležilo njegovo ponašanje – čuveni odlazak u toalet i svađa sa sudijom kojem je poručio da bi trebalo da dobije otkaz.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vrhunski tenis demonstrirali su u Kataloniji Cicipas i talentovani Španac Alkaras, ali je sam meč protekao uz dosta bure.
U trenutku kada je Alkaras servirao za osvajanje prvog seta, pri vođstvu 5:4 i 40:0 usledila je neprimerena reakcija revoltiranog Grka jer je jedan forhend poslao direktno u telo Španca, što je strogo zabranjeno.
Izbegao je Alkaras munjevitom reakcijom da ga pogodi loptica, ali je publika prozrela Cicipasovu nameru i „nagrađen“ je zvižducima.
Nije to bio jedini Grkov ispad u Barseloni. S obzirom na to da je bio u seriji od pet izgubljenih gemova i da je u trećem setu gubio s velikih 3:0, usledio je njegov čuveni odlazak u toalet.
Nije se potresao zbog takvog ponašanja, zbog kojeg je u prošlosti često bio na meti kritika saigrača, sudija, legendi i javnosti. Vratio se najnormalnije na šljaku, nije bio čak ni opomenut.
Rešio je da priđe sudiji i drskim tonom mu se obrati kako ne zna pravila nakon što mu je oduzeo dva poena, jer je zakasnio sa servisom dva puta po 25 sekundi, koliko je predviđeno za servis.
Zbog toga je gem startovao sa 0:30.
Arbitar u stolici obrazložio je takvu odluku Cicipasu, na šta se Grk ironično smejao i poručio mu:
„Koliko je vremena njemu trebalo? Manje od tri minuta? Da li si siguran? Posle meča ćemo to da proverimo, i ako grešiš, trebalo bi da dobiješ otkaz“, rekao je Stefanos arbitru i nakon što je izgubio pomenuti gem, pravio se da je zbunjen jer nije znao da je startovao sa dva izgubljena poena.
Na kraju je Alkaras slavio protiv Cicipasa u tri seta 6:4, 5:7, 6:2 i plasirao se u polufinale gde će mu rival biti Australijanac Aleks de Minor.
Imao je šta i Alkaras da kaže povodom nesportskog ponašanja Stefanosa Cicipasa.
„Nikada nisam video da neko u tom trenutku ode u toalet. Ne znam pravila, ali to zaista niakda nisam video. Mislim da je hteo da se potpuno ohladim. Imao je plan da me saseče, ali mu nije uspelo“, poručio je Španac kog zovu naslednikom Rafaela Nadala.
Aleksandar Zverev na turniru u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SPORT
Nemac je digao glas: Nema razloga da Rusi i Belorusi ne igraju Vimbldon
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SPORT
Rus traži mrvu ljubavi, a Novak ima jedan – ali najviši mogući cilj
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
SPORT
Srbi su videli kako je bilo Federeru – Đoković otkrio „tajnu preokreta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala