- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi su videli kako je bilo Federeru – Đoković otkrio „tajnu preokreta“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Set i po zaostatka u dva meča u Beogradu, ali Novak Đoković je ponovo uspeo da se vrati iz loše pozicije i ostvari pobede. Najbolji teniser sveta je navikao svoje navijače na preokrete, a beogradskoj publici na Srbija openu omogućio je i uživo da vide kako to izgleda.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ostaće u istoriji tenisa upisan momenat sa Vimbldona iz 2019. godine kada je Đoković u finalu uspeo da slavi, uprkos činjenici da je Rodžer Federer imao dve meč lopte u petom, odlučujućem setu.
Đokovićev zaštitni znak je borba do samog kraja, toliko puta u karijeri se vraćao iz bezizlazne situacije, a na turniru u Beogradu to je učinio protiv zemljaka, najpre je savladao Lasla Đerea, a potom i Miomira Kecmanovića.
Novak je posle plasmana u polufinale turnira u Beogradu objasnio kako je uspeo da još jednom ostvari pobedu uprkos zaostatku.
„Ostao sam blizu protivnicima u oba meča. Borio sam se za svaki udarac, za svaku loptu, uložio sam fizički napor da dođem do dobrih pozicija i da vratim ritam na svoju stranu“, rekao je Đoković.
To se i – dogodilo.
„Set i po je Kecmanović bio bolji od mene, kao i Đere pre toga, a bilo je i nekoliko mojih dobrih gemova i nekoliko njegovih loših. Uspeo sam da 'provalim' njegovu igru, mislim da je Kecmanović igrao na visokom nivou, kao i Đere“.
Pored trenutnog snalaženja u situaciji, Đoković je istakao još jednu svoju prednost.
„Iskustvo je druga reč. Ne znam koliko to pomaže, verovatno u nekom smislu jer sam imao ranije slične okolnosti u karijeri, toliko njih. Mogu da se vratim osećajem u to iskustvo i da to prebacim u svoju korist“.
Novak je posebno istakao igru mladih srpskih tenisera, Đerea i Kecmanovića.
„Mnogo su se popravili, srećan sam kao Srbin jer vidim njih da igraju dobro i da napreduju. To je dobra vest za naš tenis“, zaključio je Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SPORT
Đoković o hajci na Ruse i Beloruse: Drago mi je zbog saopštenja ATP, ja imam isti stav /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala