- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković o hajci na Ruse i Beloruse: Drago mi je zbog saopštenja ATP, ja imam isti stav /video/

© Foto : Srbija openNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, rekao je da će udruženje teniserki i tenisera koje vodi PTPA uskoro izneti stav po pitanju odluke Vimbldona da zabrani učešće takmičarima iz Rusije i Belorusije, a govorio je i o srpskim teniserima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Veliku buru je izazvala odluka Vimbldona da uvede zabranu ruskim i beloruskim teniserima, a sam Đoković je ranije rekao da je takva odluka suluda.
Očekuje se i da zvaničan stav uskoro zauzme PTPA, udruženje koje predvode Đoković i Vasek Pospišil.
Andrej Rubljov, Karen Hačanov i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
Oštra reakcija na sankcije Rusima i Belorusima: „Odluka može da donese nezabeleženu štetu“
„Mi još nismo izneli stav, razgovaramo, videćemo kako ćemo se postaviti. Videli smo da je ATP objavio saopštenje i da se nije saglasan sa tom odlukom i drago mi je zbog toga. Ja imam isti stav“, naveo je Đoković.
Krovna organizacija za muški tenis (ATP) je ranije iznela svoj stav.
„Verujemo da je jednostrana odluka Vimbldona da isključi ruske i beloruske tenisere nefer i da ima potencijal da nanese dosad neviđenu štetu igri. Diskriminacija koja se bazira na nacionalnosti je kršenje našeg dogovora sa Vimbldonom gde se navodi da je ulaz igrača na turnir moguć samo na osnovu ATP rangiranja“, navedeno je u saopštenju.
Novak Đoković je u prva dva meča na Srbija openu igrao protiv zemljaka, Laslo Đere i Miomir Kecmanović su protiv njega imali po set i brejk viška, ali je najbolji teniser sveta ipak uspeo da pobedi u oba duela.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SPORT
Miša će ipak morati da sačeka – Novakov preokret za polufinale!
„Rezultatima, karakterom, zaslužili su podršku, doček i atmosferu u Beogradu. Sve ih gledam kao najbliže, često se viđamo i provodimo vreme na turnirima. Uvek sam se trudio da im budem na raspolaganju, oni to znaju, znaju da su moja vrata uvek otvorena za njih. Na terenu je druga priča, čudan je osećaj, ali smo protivnici i tu nema šta, naravno da svako želi da pobedi, ali poštovanje i uvažavanje ne nedostaje. Volim i jednog i drugog, drugari smo, sjajni su momci i mnogo mi je drago zbog njih“, istakao je Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala