- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oštra reakcija na sankcije Rusima i Belorusima: „Odluka može da donese nezabeleženu štetu“

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaAndrej Rubljov, Karen Hačanov i Danil Medvedev
Andrej Rubljov, Karen Hačanov i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Krovna organizacija za muški tenis, ATP, oglasila se saopštenjem posle skandalozne odluke Vimbldona da suspenduje iz predstojećeg takmičenja učesnike iz Rusije i Belorusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Takva odluka je nedeljama unazad bila pripremana, delovala je toliko suludo da niko nije verovao da će do nje doći, ali je u sredu objavljena.
„Želimo da izrazimo podršku svima koji su pogođeni sukobom u Ukrajini tokom ovih teških vremena. S obzirom na profil šampionata u Ujedinjenom Kraljevstvu i širom sveta, naša je odgovornost da odigramo ulogu u široko rasprostranjenim naporima vlade, industrije, sportskih i kreativnih institucija da ograniče globalni uticaj Rusije“, piše u saopštenju.
Iz ATP je potom stigla reakcija koju je preneo britanski novinar Stjuart Frejzer.
„Verujemo da je jednostrana odluka Vimbldona da isključi ruske i beloruske tenisere nefer i da ima potencijal da nanese dosad neviđenu štetu igri. Diskriminacija koja se bazira na nacionalnosti je kršenje našeg dogovora sa Vimbldonom gde se navodi da je ulaz igrača na turnir moguć samo na osnovu ATP rangiranja“, navedeno je u saopštenju.
Ruski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
Zvanično: Rusima i Belorusima zabranjeno učešće na Vimbldonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala