- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Rusima i Belorusima zabranjeno učešće na Vimbldonu

© AP Photo / Eduardo VerdugoRuski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku
Ruski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Organizatori Vimbldona zvanično su saopštili da teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije neće biti dozvoljeno učešće na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Velike Britanije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Želimo da izrazimo podršku svima koji su pogođeni sukobom u Ukrajini tokom ovih teških vremena. S obzirom na profil šampionata u Ujedinjenom Kraljevstvu i širom sveta, naša je odgovornost da odigramo ulogu u široko rasprostranjenim naporima vlade, industrije, sportskih i kreativnih institucija da ograniče globalni uticaj Rusije“, piše u saopštenju i dodaje se:

„Stoga smo doneli odluku, sa dubokim žaljenjem, da odbijemo prijave ruskih i beloruskih igrača za ovogodišnji Vimbldon.“
Ranije u toku dana zapadni mediji preneli su informaciju da će Vimbldon zabraniti učešće Rusima i Belorusima na ovogodišnjem Vimbldonu, a sada je ta vest i potvrđena.
Otvoreno prvenstvo Velike Britanije prvo je tenisko telo koje je odlučilo da odbije prijave sportista iz pomenutih država, čime je nastavaljena velika nepravda prema sportu koji bi trebalo da ostane van politike.
„Ako se okolnosti značajno promene od sada do juna, razmotrićemo i reagovati u skladu sa tim“, Jan Hjuit, prvi čovek „Ol Ingland klaba“.
Kremlj: Vimbldon će biti na gubitku ako se ruskim teniserima zabrani učešće
Zapadni mediji: Vimbldon će izbaciti Ruse i Beloruse
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala