- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus traži mrvu ljubavi, a Novak ima jedan – ali najviši mogući cilj

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković i Karen Hačanov ukrstiće rekete od 14 časova u polufinalu Srbija opena na Dorćolu. Biće to sedmi duel srpskog i ruskog tenisera u kojem je ulog finale turnira iz serije 250. I dok Hačanov traži od publike da mu pruži makar malo ljubavi, Nole ima za cilj da podigne nivo forme kako bi se što bolje spremio za Grend slem u Parizu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U dosadašnjih šest odmeravanja snaga Novak Đoković je protiv Karena Hačanova pokazao zbog čega je svetski broj 1. Srbin ima čak pet pobeda, naspram samo jedne koju je upisao Rus. Bilo je to u finalu Mastersa u Parizu pre četiri godine.
I sada je Hačanov praktično u (ne)mogućoj misiji da mora da traži trijumf nad Đokovićem u njegovom rodnom gradu, gde će imati ogromnu podršku publike, koja mu pomaže da povrati poljuljano samopouzdanje posle neočekivanih i preranih eliminacija na turnirima u Dubaiju i Monte Karlu.
Porazi od Jiržija Veselog i Alehandra Davidoviča Fokine, naterali su velikog šampiona Novaka Đokovića da se pod hitno prebaci u turbo-mod kada su u pitanju treninzi i mečevi.
Ispao se je iz forme i takmičarskog ritma Đoković posle pretrpljene nepravde u Australiji odakle je posle 11 dana agonije deportovan i zabranjeno mu je učešće na njegovom omiljenom Grend slem turniru - Australijan openu.
Zbog toga što nije vakcinisan snosio je Srbin posledice jer su mu bili zabranjeni turniri u Sjedinjenim Američkim Državama.
Sada kada se situacija s virusom korona polako smirila, a sve(t) se vraća u normalu, tako se i Đoković vratio regularnom igranju tenisa.
Ali, daleko od toga da sve ide kao po loju. Naprotiv. Štucanje, saplitanje, što potvrđuju neuspesi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kneževini, koja mu je kao druga kuća jer tamo živi s porodicom.
Alarm je upaljen na vreme, stigao je veliki šampion u rodni grad – Beograda da „oštri“ reket i formu za krunu sezone na šljaci – Rolan Garos.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
SPORT
Nema slobodnog dana za Novaka! /video/
Ne krije to Novak, a posle preokreta i trijumfa nad zemljacima Laslom Đereom i Miomirom Kecmanovićem, očekuje ga žilavi Karen Hačanov koji se neće tek tako predati.
„Znam da sledeći meč igram protiv Novaka, da će biti kao Dejvis kup meč, ali molim vas, dajte i meni malo ljubavi“, poručio je Rus posle pobede i plasmana u polufinale, što je izazavalo simpatije i aplauz navijača na dupke punim tribinama teniskog kompleksa na Dorćolu.
S druge strane, veliki šampion Novak Đoković „gladan“ je uspeha. Rafael Nadal mu je „ukrao“ trofej u Melburnu, gde Srbinu nije bilo dozvoljeno učešće.
Španac ima 21 Grend slem trofej, Đoković i zaboravljeni Rodžer Federer (i dalje nije rekao zbogom tenisu) imaju po 20 trofeja.
I upravo Đoković ima pakleno težak zadatak da u Parizu svrgne sa trona apsolutnog kralja šljake - Rafael Nadala koji je čak 13 puta pokorio "grad svetlosti".
"Uzbuđen sam. Treba mi više mečeva kako bih došao do željenog nivoa tenisa. Imao sam četiri treninga u jednom danu na Dorćolu. Dva kondiciona i dva teniska - bio sam malo umoram. Koristim svaki slobodan trenutak da se fizički što bolje pripremim. To je pogotovo važno za šljaku. Nisam bio spreman u Monte Karlu, toga sam svesta, ali mi najviše nedostaju mečevi. Nadam se da će mi publika u Beogradu davati vetar u leđa, mnomo puta mi je to značilo, kao onaj Dejvis kup 2010. godine ili prošle godine pred Rolan Garos. Upravo je Rolan Garos najveći cilj na ovoj podlozi, želim tamo da odem najspremniji. To ne menja moj pristup Srbija openu, želim da doguram što dalje, a titula je uvek ambicija“, rekao je Đoković na jednoj od konferencija održanih na Dorćolu.
Jasno je Novak otkrio cilj, ali će na putu ka ostvarenju istog prvo morati da razoruža Rusa koji traži mrvu ljubavi od Srba.
Jedno je sigurno očekuje nas spektakularan meč dva velika igrača u borbi u kojoj je srpski as apsolutni favorit, ali to ništa ne mora da znači.
Uz Sputnjik ćete imati priliku uživo u tekstualnom prenosu da pratite dešavanja sa pomenutog polufinalnog susreta koji će početi oko 14 časova.
Aleksandar Zverev na turniru u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SPORT
Nemac je digao glas: Nema razloga da Rusi i Belorusi ne igraju Vimbldon
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
SPORT
Srbi su videli kako je bilo Federeru – Đoković otkrio „tajnu preokreta“
Navijači čekaju Novaka Đokovića na Srbija openu - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
SPORT
Kako smo izbegli stampedo i šta radi Novak Đoković dok „ne radi“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala