- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako smo izbegli stampedo i šta radi Novak Đoković dok „ne radi“?

© Sputnik / Luka NikolićNavijači čekaju Novaka Đokovića na Srbija openu
Navijači čekaju Novaka Đokovića na Srbija openu - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Pet radnih dana, dva slobodna, kraj radnje nedelje i odmor. To je nešto na šta je naviknuta većina prosečnih radnika, ali ne i Novak Đoković. Pogotovo ne tokom nedelje u kojoj se održava Srbija open.
Petak na Srbija openu trebalo je da prođe mirno, uz malo dubla i samo dva četvrtfinalna singla.
Na kraju je dan možda i više od mečeva obeležilo ono što se dešavalo van Centralnog i Terena 1, jer... Novak Đoković.
„Hoćemo na Fonjinija? E, počinju Ćaćić i Brkić... Uf, ipak Novak trenira, 'ajmo tamo“, otprilike je glasio razgovor u novinarskoj sali na Dorćolu.
Sve oči su, kao i svaki dan pre ovog, bile uprte u Novaka, koji je svoj „slobodni dan“ koristio kako bi sparingovao, ovog puta sa svojim dosta mlađim sunarodnikom Hamadom Međedovićem, velikom nadom srpskog tenisa.
Novak i Hamad su odradili jak trening i moglo se jasno videti da intenzitet udaraca nije mnogo slabiji nego što bi bio da je u pitanju bio meč, a sve je pomno pratio nekadašnji član Dejvis kup reprezentacije Srbije Ilija Bozoljac, koji radi sa 18-godišnjakom iz Novog Pazara.
U petak se dosta toga dešavalo istovremeno, pa je vremena za pravu pauzu bilo malo, ali da takve nije bilo verovatno ne bih ponovo prošao pored trening terena i video da je Novak promenio sparing partnera.
U pitanju je bio njegov sin Stefan, pa je Novakov „slobodni dan“ nedugo zatim nastavljen prelaskom u ulogu trenera Stefanu i njegovih vršnjacima sa kojima je trenirao.
A, onda... Stampedo.
Sigurno više od hiljadu navijača i obožavalaca lika i dela Novaka Đokovića čekalo da se možda slika ili barem da izbliza vidi svog miljenika u turnirskom selu Srbija opena.
Bilo je skandiranja, bilo je emocija, a na kraju i suze jedne devojke kojoj se verovatno danas ispunio san. Ili barem rođendanska želja.
Do stampeda je došlo kada je obezbeđenje pustilo još navijača koji su do tog trenutka bili ograđeni, a njih nije zanimalo da li smo mi koji smo stajali ispred njih ljudi, objekti ili nevidljivi...
I to je iz moje tada pomućene perspektive izgledalo ovako.
Tako je izgledao naš radni, a Novakov slobodni dan. Mada, kao i uvek kada je u Beogradu, nije bilo mnogo vremena za „noge uvis“ i onaj pravi, istinski odmor. Kada ste Novak Đoković, radite i kada ne radite.
Novak će raditi i sutra, ali na Centralnom terenu, kada od 14 časova izlazi na megdan Rusu Karenu Hačanovu. To će biti prvo polufinale Srbija opena, dok se drugo između Rubljova i Fonjinija igra odmah posle prvog.
Novak Đoković i Aslan Karacev - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
SPORT
Šta se desilo „ruskom tajnom oružju“ i u čemu je razlika između Beograda i Monte Karla
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SPORT
Rubljov za Sputnjik: U Srbiji se osećam kao kod kuće
Sala za konferencije na Srbija openu 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Na Dorćolu sve po starom – niko kao jedan čovek
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala