- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Na Dorćolu sve po starom – niko kao jedan čovek

© Sputnik / Luka NikolićSala za konferencije na Srbija openu 2022
Sala za konferencije na Srbija openu 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Prvi dan Srbija opena protekao je poprilično mirno i očekivano, a najveću pažnju privukao je, kao i uvek, Novak Đoković.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Iako su mečevi počeli u 11 ujutru, a trajali sve do posle 20 časova kada je Fonjini pobedio Čekinata, sve je uglavnom bilo podređeno pojavljivanju najboljeg srpskog tenisera.
Kada Novak danas trenira, kada je konferencija... Novinari su svoj raspored uglavnom prilagodili tim informacijama, uz onu kada Miomir Kecmanović igra protiv Rišara Gaskea.
Novak je trenirao protiv ni manje ni više nego Dominika Tima, prijatelja grada Beograda i čoveka koji se ne plaši da prizna da voli hleb i ajvar.
Da barem na nekoliko minuta vide najboljeg na svetu u akciji pokušavali su svi – od volontera, preko novinara, pa i do članova obezbeđenja i drugih delova organizacije turnira, gledalaca, vrabaca na obližnjem drveću...
Iako je obezbeđenje bilo na visokom nivou i nije bilo lako snimiti prijateljski duel Srbina i Austrijanca iz ugla iz kojeg smo to želeli, video je, nekako, zabeležen.

„Šta misliš, je l' može da se snimi odozdo?“, upitao sam kolegu i dobio odgovor: „Ma, može sigurno“.

I tako, u čučnju i uz pomoć prijatelja koji je držao panel okačen o mrežu, nastao je snimak iz ugla iz kojeg bih bez problema gledao neki meč – direktno sa šljake.
Novak je nedugo zatim došao i pred pripadnike medija i među prvim stvarima koje je uradio bilo je izvinjenje za to što je u nedelju otkazao pres konferenciju 30-ak minuta nakon što je ona trebalo da počne.
Kako je sam rekao, trenirao je četiri puta (dvaput igrao tenis, dvaput radio fitnes), a nije se mnogo drugačije poneo ni danas.
„Čekaj, je l' to opet Novak trenira?“, zapitao sam se na putu od medija centra do ulaza u kompleks Srbija opena, dokle mora da se dođe ukoliko volite da konzumirate nikotin.
Nije to bio taj intenzitet treninga kao ranije u toku dana sa Timom, ali su Novak i trener Goran Ivanišević ponovo bili na terenu i radili verovatno na nekim stvarima na kojima je najboljem teniseru trenutno najpotrebnije.
Kecmanović je, inače, pobedio Gaskea. Tačnije, razbio je Gaskea, ali ni dobri rezultati na šljaci ga nisu naterali da istu zavoli.
„I dalje je ne volim“, priznao je drugi reket Srbije nakon meča, pa se zaputio na zasluženi odmor.
Možda je zavoli ako u drugom kolu pobedi Tima, Grend slem šampiona i višestrukog finalistu Rolan Garosa. Mada, nije ni bitno da li je voli, samo neka nastavi da igra ovako, pa mu možda ni Novak u trećem kolu (ukoliko do istog dođe) neće biti toliki problem koliko se očekuje.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Đoković se obratio javnosti: Srbija je most! /video/
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
„Nisam meč dobio prošle godine, sada je sve za mene plus“ – Kecmanović upisao 20. pobedu u 2022.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Pet mečeva koje Novak želi da zaboravi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala