- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković se obratio javnosti: Srbija je most! /video/

© Foto : Srbija openNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, rekao je da se nada podršci sa tribina tokom predstojećeg Srbija opena, ali je konstatovao i da je Srbija most između istoka i zapada i da se raduje dolasku stranih gostiju u srpsku prestonicu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novak se vratio tenisu posle 48 dana pauze, ali povratak u Monte Karlu nije bio dobar pošto je poražen već u prvom duelu protiv Alehandra Davidoviča Fokine.
„Osećam se dobro, srećan sam što ću igrati u svom gradu. Treba mi još mnogo mečeva da bih došao na neki nivo. Želeo bih da vreme bude toplije kako bi i publika mogla više da uživa“, rekao je Đoković.
Novak je govorio i o utiscima koje gosti nose iz Beograda.
„Imamo mnogo toga da ponudimo, mnogi stranci koji dođu u Srbiju oduševljeni su prijemom, gostoprimstvom našeg naroda. Srbija je istorijski veoma bitna kao most između istoka i zapada, ovde je pomešano mnogo nacija i rasa tokom istorije, pa smo otvoreni prema svetu. Prezadovoljan što mnogi ljudi iz inostranstva dolaze ovde na turnir poslednjih godina“, istakao je Đoković.
Konferencija za medije srpskog igrača je trebalo da bude održana u nedelju, ali je pomerena za ponedeljak.
„Izvinjavam se svima na pomeranju konferencije, tražim i nadam se razumevanju, jer sam imao četiri treninga, bio sam malo umoran, jer se trudim da svaki trenutak iskoristim da unapredim sebe na terenu, da nivo fizičke spreme unapredim, jer je šljaka fizički najzahtevnija u našem sportu. U Monte Karlu sam fizički bio nespreman, to sam i znao, jer šljaka zahteva više provedenog vremena na terenu, i kada su treninzi i kada su mečevi. Nadam se da ću imati više mečeva nego u Monte Karlu, nadam se podršci sa tribina, toliko puta sam igrao pred publikom u Beogradu, i neke od najboljih sezona su došle upravo posle osvajanja Dejvis kupa, kada je naša publika prepoznala koliko je i meni i ostalima važan taj impuls. To sam uradio i prošle godine pred Rolan Garos, kada sam prvi put igrao turnir pred Rolan Garos i na kraju ga osvojio“, istakao je Đoković.
Đoković je prethodno trenirao na terenima na Dorćolu sa Dominikom Timom, osvajačem US Opena 2020. godine.
„Pre svega za Dominika moram da kažem da mi je drago da je ovde, on je prijatelj grada, nadam se da će ovde biti prihvaćen kao i uvek, on je veliko ime i Grend slem šampion. Nadam se da će barem neko od nas dogurati do finala, i neko iz donjeg žreba, pa neka bolji pobedi“, naveo je Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Sudar dva šampiona na dorćolskoj šljaci /video/
Srbija open je startovao u ponedeljak, a za Sputnjik je o tome govorio jedan od favorita domaće publike, Miomir Kecmanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala