- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski „Noćni lovac“ izveo redak borbeni manevar tokom vojne operacije u Donbasu /video/

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski helikopteri tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini
Ruski helikopteri tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Helikopter Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izveo je redak borbeni manevar tokom specijalne operacije u Donbasu. Objavljeni kadrovi su snimani iz daljine, ali je, sudeći po svemu, reč o helikopteru Mi-28N „Noćni lovac“, piše „rg ru“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na snimku je zabeležen helikopter koji leti na maloj visini, a zatim se u nekom momentu podiže kao da želi oštro da uzleti i istovremeno lansira nenavođene avijacione rakete. Helikopter se ponovo spušta i odlazi, ispaljujući toplotne zamke.
Ta tehnika se naziva propinjanje (kabriranje), a avioni i helikopteri je primenjuju prilikom uništavanja mete koja se nalazi iza nekog brda ili uzvišenja, a istovremeno izbegavaju zonu delovanja protivničkog protivavionskog raketnog sistema.
Vojna avijacija tokom ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini obavlja zadatke pratnje konvoja, uništavanja oklopnih vozila, dopremanja desanta, vojnog tereta i vazdušne podrške jedinicama.
Udarni helikopteri Mi-28 Noćni lovac tokom pokaznog leta u okviru Međunarodnog vojno-tehničkog foruma Armija 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Precizan udar ruskih helikoptera na ukrajinsku vojnu tehniku /video/
Testiranje balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
RUSIJA
Rogozin: Od jeseni serijske isporuke „Sarmata“ ruskim nuklearnim snagama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala