- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin: Od jeseni serijske isporuke „Sarmata“ ruskim nuklearnim snagama

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaTestiranje balističke rakete "Sarmat"
Testiranje balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
„Roskosmos“ planira da na jesen započne serijsku isporuku interkontinentalne balističke rakete „Sarmat“ Strateškim raketnim snagama Rusije, izjavio je direktor ove državne korporacije Dmitrij Rogozin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ove jeseni, nakon završetka letačkih i konstruktorskih testiranja 'Sarmata', planiramo početak serijske isporuke teških interkontinentalnih balističkih projektila ovog superoružja Strateškim raketnim snagama Rusije“, napisao je Dmitrij Rogozin na svom Telegram kanalu.
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 20. aprila izvedeno prvo lansiranje „Sarmata“ sa kosmodroma Pleseck.
Navedeno je da su potvrđene sve očekivane karakteristike u svim etapama leta i da su trenažne bojeve glave stigle u predviđenu oblast poligona Kura na Kamčatki.
Rogozin je uspešno lansiranje „Sarmata“ nazvao „poklonom NATO-u“.
Nakon završetka programa ispitivanja raketni kompleks „Sarmat“ će biti uvršten u naoružanje Raketnih strateških snaga Rusije.
U Užurskoj raketnoj jedinici u Krasnojarskom kraju već je u toku priprema glavne jednicie koja će upravljati novim raketnim kompleksom. Napredni kompleks „Sarmat“ će zameniti rakete „Vojevoda“.
Nova raketa ima prošireni dijapazon borbene municije i može da nosi hipersonične blokove.
„Sarmat“ je, kako je navelo Ministarstvo odbrane Rusije, sposoban da pogađa ciljeve na velikoj udaljenosti, koristeći razne trajektorije leta i garantovano savladava sve postojeće i napredne sisteme protivraketne odbrane.
Novi nosač, najmoćniji na svetu, koji ima najveći domet, znatno će pojačati borbenu moć strateških nuklearnih snaga Rusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala