- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: I posle svih ovih godina osećam se nervozno

© Foto : Srbija openNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković govorio je o pobedi protiv Lasla Đerea i plasmanu u četvrtfinale Srbija opena.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Đoković je posle skoro tri i po časa borbe eliminisao zahuktalog Đerea pred punim tribinama Srbija opena na Dorćolu.
Prvi utisci posle meča?
„Još jedan uzbudljiv meč, više od tri sata velike borbe. Igrali smo na podlozi koja je najsporija u našem sportu i za to je potrebno mnogo energije, fizičke i mentalne, pogotovo kada igrate protiv nekog kao što je Laci, koji je danas divno udarao lopticu. Nažalost kiša je padala skoro pola dana i to je potpuno promenilo uslove igre. Teren je bio baš spor, loptice su bile dosta 'velike', tako da nisam dobijao nikakvu brzinu pred udarce kao što sam na treningu prethodnih dana. Naravno, igrajući zvanični meč pred domaćom publikom... Tu su nervi, tu su visoka očekivanja, tu je i podrška na kojoj sam zahvalan, ali i pored toga nije jednostavno. I posle svih ovih godina se osećam nervozno pred domaćom publikom, trudim se da odigram najbolje moguće“, rekao je Đoković i nastavio:
„Bilo je pomalo čudno igrati protiv srpskog igrača, ali moram da kažem da je publika bila neverovatna. Mislim da je Đere bio bolji igrač tokom većine meča, da je on kontrolisao ritam meča, da je on napadao, i nisam se osećao dobro što se tiče pružene igre. Jako sam loše servirao, imao sam dosta uspona i padova. Svidelo mi se kako sam fizički uspeo da se održim i da preživim triler od skoro tri i po sata. To je pozitivna razlika u poređenju sa Monte Karlom, gde nisam uspeo fizički da izdržim u trećem setu. Nadam se da ću uspeti da se oporavim za sutra. Moraću da igram bolje nego što sam igrao danas, Kecmanović je u sjajnoj formi, ali nadam se da ću uz dobru energiju iz publike imati dobru priliku“.
U osmini finala Laslo, sada u četvrtfinalu sledi Miomir Kecmanović... Kako je igrati protiv igrača kojima si idol?
„Čudan je osećaj. Mi smo prijatelji, odlično se slažemo van terena i dosta zajedno treniramo. Mnogo puta su me oni pitali za savet, pričali smo i o tenisu i o životu i uvek mi je bilo drago da ih savetujem na bilo kakav način. Veoma mi je drago da oni igraju dobro i da prave uspehe, uvek navijam za njih. Nije baš najprijatniji osećaj igrati protiv nekog koga poznajem, ali mi smo profesionalci, tako da ko god da je sa druge strane mreže, morate da igrate na pobedu - i tako je bilo večeras".
Da li se sećaš prvog susreta sa Laslom?
„Teško je setiti kad smo se upoznali, ali on je na Turu već dosta godina, tako da čim se pojavio na juniorskoj turneji, a bio je jedan od najboljih, već sam čuo za njega i gledao ga, upoznao ga... Ne sećam se kad smo se tačno upoznali. Uvek sam se divio njegovoj skromnosti, veoma je tih, prizeman i verovatno od svih nas on ima najbolje radne navike. Zaslužuje sve što je uradio i mislim da zaslužuje još više. Svestan sam njegovog kvaliteta i mislim da i on postaje sve svesniji, mislim da kreće sve više da veruje u sebe. Mislim da dobro igra poslednjih meseci, igrao je dobro protiv Cicipasa u Monte Karlu, voli šljaku... Mislim da on i Kecmanović mogu da naprave velike stvari, ali moraju da veruju u sebe. Naravno, razočaravajuće je izgubiti meč ovako, ali mislim da može da bude ponosan na nivo koji je prikazao večeras“.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
Đoković: Suluda odluka Vimbldona!
Koliko je sama pobeda važnija od svega što se desilo tokom meča?
„U ovom trenutku, s obzirom na okolnosti ove godine i jako mali broj mečeva koji sam odigrao, ovakva pobeda izvojevana posle tri i po sata borbe je dobrodošla i veoma bitna u ovom trenutku, najviše za mene psihički, ali i igrački. Nisam još ni blizu svog maksimuma u smislu kvaliteta tenisa i toga sam svestan, ali nije prvi put da proživljavam takve momente na terenu nižeg nivoa samopouzdanja, ali znam šta mi je činiti – toliki niz godina u profesionalnom tenisu i to iskustvo ću pokušati da iskoristim kako bih podigao svoj nivo igre. Sada su najpotrebniji mečevi, što više mečeva, i ovakva pobeda mi znači za samopouzdanje iz te perspektive mentalno emotivne“.
Jakub Menšik je dobio vajld kartu za kvalifikacije, trenirali ste zajedno... Otkud on?
„Igrao je finale Australijan opena sa 16 godina. To je stvarno impresivno. Gledao sam ga malo i preko zajedničkog kontakta i prijatelja smo stupili u kontakt s njim i nudili mu da dođe na nedelju dana treninga ovde. Igrali smo tri, četiri puta jedan sa drugim, trenirali, sada smo mu dali vajld kartu za kvalifikacije. Mislim da je svetla budućnost pred njim. Veoma je dobar momak, a znamo kakva je teniska češka škola sa izuzetno uspešnim teniserima i teniserkama, upravo iz tog kluba iz kog on dolazi, iz Proštejova. Čovek koji je vlasnik kluba je sponzorisao i Kvitovu, Berdiha, šampione koji su došli do samog svetskog vrha. Mislim da on ima predispozicije. Podseća me dosta na Medvedeva jer je visok, na brzoj podlozi igra bolje, ima izuzetno jak, precizan servis, bekhend ima kao i svi Česi izvanredan, a forhend uvek može da napreduje, ali mislim da već sa 16 godina ima kompletnu igru, a i viši je od mene. Dosta me, kažem, podseća igrom na Medvedeva, deluje zrelo mentalno i mislim da će daleko da dogura“.
Odakle „izvlačiš“ te mlade tenisere?
„Ne izvlačim ih ja, oni su već tu dokazani u juniorskom ili na početku seniorskog tenisa... Ne volim sad da pričam o sebi, da hvališem sebe, ali sam se uvek trudio da budem dostupan i da budem na raspolaganju mladim teniserima nezavisno odakle dolaze. Pogotovo mladim teniserima kojima trebaju savet, pomoć smernica... Oni znaju da uvek mogu da dođu kod mene, takav je slučaj isto i sa Holgerom Runeom. Ja volim kada mi priđu mladi teniseri i postave mi pitanje. Najbolji način da se nešto nauči je kada pitaš nekog ko je već ostvario to što ti želiš da ostvariš, pa ima nešto vredno da podeli sa tobom“.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
„Nije fer!“ – Kecmanović o sankcijama Medvedevu, Rubljovu... /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Novakove lekcije o Srbiji /video/
Andrej Rubljov, Karen Hačanov i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
Oštra reakcija na sankcije Rusima i Belorusima: „Odluka može da donese nezabeleženu štetu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala