- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Određen pritvor bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore

Vesna Medenica - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila je bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici pritvor do 30 dana na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Medenicin advokat Zdravko Begović saopštio je da joj je određen pritvor do 30 dana, jer bi eventualnim boravkom na slobodu mogla da utiče na svjedoke.
On će u ime branjenice Krivičnom vijeću Višeg suda uložiti žalbu na odluku Mugoše.
Kazao je i da ne zna u kakvom je zdravstvenom stanju sada Vesna Medenica, ali ako je njeno zdravstveno stanje takvo da joj je potreban medicinski tretman ona bi vjerovatno do daljeg ostala na liječenje u KCCG, dok ljekari ne odluče da je sposobna da pristupi u Istražni zatvor.
Ranije danas specijalna državna tužiteljka Nataša Bošković dostavila je Višem sudu u Podgorici predlog da se Medenici odredi pritvor do 30 dana.
Medenica je oko 14 časova danas, u pratnji ljekara, dovedena u Viši sud, gdje je saslušana. Nakon saslušanja, vraćena je u KCCG.
Begović je ranije danas kazao da je odbrana iznijela svoje argumente protiv određivanja pritvora. Ponovio je da je postupak tajan i da u ovom momentu nije u mogućnosti da iznosi detalje argumentacije koju je odbrana imala.
„Smatrali smo da ne postoji osnov uticaja na svjedoke sa izvršiocem. Imala je dovoljno vremena u posljednjih nekoliko mjeseci, a pogotovo posljednjih desetak dana da utiče na eventualne svjedoke i smatramo da tog pritvorskog osnova nije moglo biti“, rekao je Begović.
Medenici je tužilačko zadržavanje do 72 sata određeno preksinoć, nakon saslušanja zbog mogućeg uticaja na svjedoke.
Ona je nakon toga vraćena u KCCG.
Prema informacijama iz policije, Medenica je uhapšena 17. aprila na Aerodromu Golubovci, dok je pokušavala da se ukrca na posljednji let za Beograd te večeri.
Begović je saopštio da se sin Vesne Medenice, Miloš, liječi od bolesti zavisnosti u jednoj beogradskoj klinici.
„Izvjesno je da će se pojaviti pred crnogorskim pravosudnim organima“, kazao je advokat.
Crnogorska policija - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
REGION
Kriminalno klupko u Crnoj Gori počelo da se odmotava
Vesna Medenica - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
REGION
Hapšenje dugogodišnje prve ličnosti pravosuđa — nova stvar, do skoro nezamisliva u Crnoj Gori
Uviđaj na mestu eksplozije u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
REGION
Nakon Medenice „pali“i policajci i carinici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala